9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn fiecare secundă se trimit aproximativ două milioane de e-mail-uri și peste...

În fiecare secundă se trimit aproximativ două milioane de e-mail-uri și peste șapte mii de postări pe Twitter

La nivel global, în fiecare secundă se înregistrează peste 54.000 de căutări pe Google, se distribuie peste 7000 de postări pe Twittter şi se trimit circa două milioane de e-mail-uri, potrivit unei hărți care este actualizată în timp real, potrivit Descoperă, citat de Mediafax.

Conform acestei hărţi, realizată de americanii de la Internet Live Stats, peste 46,1 de procente din totalul populaţiei la nivel global are conexiune la internet. Acest lucru înseamnă că 4 miliarde de oameni nu au avut până acum acces la mediul online. Cu toate acesta, cifrele aproximative sunt mai mici faţă de cele obţinute în urmă cu 5 ani, dat fiind faptul că atunci numai 31,8% dintre oameni erau conectaţi la internet.

În fiecare secundă se fac circa 6000-7000 de postări, ceea ce înseamnă că în fiecare minut se publică 350.000, în fiecare zi aproximativ 500 de milioane, iar în fiecare an peste 200 de miliarde de mesaje pe Twitter. Prima postare de acest tip a fost făcută în data de 21 martie 2006, iar de-abia în anul 2009 numărul mesajelor a ajuns la 1 miliard. În momentul de faţă, acest număr este atins în numai două zile.

În fiecare zi, pe motorul de căutare Google se fac peste trei miliarde de căutări, ceea ce înseamnă că, în medie, site-ul este accesat de circa 54.000 ori într-o singură secundă, adică de 90 de miliarde de ori pe lună şi de peste 1,2 trilioane de ori pe an. În 1998, atunci când Google a fost lansat, pe site se făceau zilnic numai 10.000 de căutări, însă acest număr era deja atins în numai o secundă, în anul 2006.

În fiecare secundă, 729 de fotografii sunt postate pe Instagram, 125.406 videoclipuri sunt vizionate pe YouTube şi 2177 de apeluri sunt făcute pe Skype. În acelaşi interval de timp, 20.000 de utilizatori Facebook sunt online, 5 noi utilizatori îşi fac cont şi sunt postate 510 comentarii, 293.000 statusuri şi 136.000 fotografii.

Oamenii de ştiinţă avertizează că internetul şi smartphone-urile ne transformă în adevăraţi zombi. Dr. Lee Hadlington, cercetător în cadrul De Montford University Leicester, a analizat 210 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu scopul de a le studia reacţiile legate de percepţie, memorie şi funcţia motorie. Expertul a aflat că indivizii care foloseau în mod excesiv internetul sau telefonul mobil erau predispuşi la a manifesta probleme cognitive. În acest sens, s-a demonstrat că participanţii la experiment întâmpinaseră probleme de tipul întârzierii la întâlniri, acordarea atenţiei în timpul conversaţiilor sau pierderilor de memorie pe termen scurt.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă