11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialINEDIT: Skype Translator va sparge toate barierele lingvistice

INEDIT: Skype Translator va sparge toate barierele lingvistice

Microsoft lucrează la o caracteristică de traduceri pentru Skype, care va traduce în mod automat cuvintele în limba preferată de persoana de la celălalt capăt al apelului Skype. Într-un demo realizat în timp real,  prezentat, miercuri, la Conferinta Re Code,  o discuție dintr-un apel video prin Skype a fost transformată din limba engleză în limba germană și vice-versa.
Cu noua caracteristica a aplicației Skype, bariera lingvistică nu va mai fi o problemă, asta în cazul în care toată lumea va utiliza Skype petrnu comunicarea online. Se va lansa pe Windows 8, înainte de sfârșitul lui 2014, potrivit celor de la Microsoft.

"Imaginați-vă, în viitorul foarte apropiat tehnologia va permite oamenilor să elimine granițele geografice și lingvistice pentru a se conecta minte la minte și inimă la inimă în moduri niciodată posibile până acum", a spus Gurdeep Pall, vicepreședinte Skype și Lync la Microsoft. "Barierele lingvistice au fost un blocaj de productivitate și conexiune umană; Skype Translator ne ajută să depășim această barieră. ", conchide Pall.
Această nou caracteristică a fost dezvoltată de echipa care lucrează la Skype, Laboratoarele Microsoft și Bing. Microsoft încă nu a anunțat în ce limbi se va putea face traducerea live, dar având în vedere demo-ul, limba engleză și cea germană sunt în top.
În timpul prezentării, Microsoft a făcut aluzie la faptul că această tehnologie a fost oarecum similară cu translatorul universal fictiv făcut popular în seria de filme Star Trek. Desigur, Microsoft nu este prima companie care a lansat un produs de traduceri. Anul trecut, o echipă de la San Francisco, a lansat un proiect de finanțare prin Indiegogo pentru un produs de traducere mobil numit SIGMO, care din păcate nu s-a lansat pe piață.

Cele mai citite

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă