12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialINFOGRAFIC: Care sunt și cum arată cele mai rezistente smartphone-uri din 2015

INFOGRAFIC: Care sunt și cum arată cele mai rezistente smartphone-uri din 2015

Smartphone-urile rezistente la șoc, apă, praf sau accidente au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani și sunt foarte căutate de persoanele care practică ciclism, alpinism sau care lucrează în medii corozive. România liberă a selectat cele mai rezistente smartphone-uri pentru anul 2015. Printre telefoane se găsesc și două brand-uri autohtone: UTOK și Allview.

UTOK DOREL

Utok Dorel este un smartphone cu un ecran IPS, display de 3,5 inchi și o rezoluție de 320×480 pixeli. Are o memorie internă de 4 GB, dar suportă carduri de tip SS2 de până la 32 GB.

Utok Dorel are un procesor dual-core, model Mediatek 6572, chipset pe o frecvență de 1,2 GHz. Din păcate, cei doar 512 RAM sunt insuficienți pentru Android-ul Kitkat 4.4.

Utok Dorel are o cameră de 5 MP cu blitz LED încorporat, receptor GPS, WiFI pe ultima versiune de conectivitate, Bluetooth 4.0 și chiar dacă nu e un telefon 4G, suporta viteze de până la 7,2 MB/s pentru că are un receptor 3G adaptat.

Citește și: Dorel, un smartphone care rezistă

CELE MAI REZISTENTE SMARTPHONE-URI IN 2015 din România

ALLVIEW E2 JUMP

​Allview E2 JUMP foloseşte sistemul de operare Android 4.4 KitKat şi este motorizat de un procesor quad-core cu frecvenţa de 1,3 GHz, ajutat cu 1GB memorie RAM.

Allview E2 Jump are o memorie internă de 8 GB plus două camere foto. O cameră principală de 5MP cu LED și autofocus și o cameră pentru selfie-uri.

Allview E2 Jump are un acumulator de 2000 mAh promite până la 8 ore de convorbiri sau 8 zile de funcţionare în regim în stand-by.

Citește și: Allview, un smartphone rezistent la apă cu difuzoare stereo

CELE MAI REZISTENTE SMARTPHONE-URI ÎN 2015 din ASIA

CONQUEST

Conquest ​este cel mai rezistent smartphone conceput în China. Este ideal pentru scufundări la adâncimi de până la 30 de metri și poate funcționa sub apă chiar și 20 de minute. Rezistent la presiuni atmosferice, în mediu coroziv, rezistent la praf, zgârieturi și temperaturi cuprinse între -25 grade Celsius și 50 grade Celsius.

Conquest este acoperit de o carcasă cauciucată dintr-un polimer apropiat ca și duritate de titan și standard de rezistență IPS68. Are un ecran de tip QHD IPS Corning Gorilla 2 cu un display de 4,3 inch pe o rezoluție de 960x540px.

Conquest are un procesor quad core MediaTek MT6732 pe 64 de biţi de 1,5 GHz și un procesor grafic GPU: PowerVR SGX 544 , 1GB de memorie RAM şi un spaţiu intern de 8GB. Deși este rezistent, telefonul este capabil să facă fotografii de 13 megapixeli şi are și o cameră de selfie-uri 5 megapixeli. Bateria de 4.000 mAh este suficientă pentru două zile de navigat pe net la viteze de 3G.

Citește și: Cum arată telefonul cu care poți să spargi nuci sub apă

KYOCERA TORQUE

Kyocera Torque ​este un smartphone construit de japonezi, poate fi considerat ca un telefon indestructibil după ce a fost spălat într-o mașină automată la 1.200 de rotații pe minut, aruncat de două ori direct pe ciment de la 15 metri și înghețat în congelator timp 15 ore la – 12 grade Celsius.

Kyocera Torque folosește o carcasă solidă dintr-un polimer metalic apropiat ca și duritate de Tungsten, element chimic din grupa metalelor, cunoscut și sub denumirea de wolfram. Acesta este un mineral ce cristalizează în sistemul cubic, foarte dur, nu este casant și devine ductil în stare pură păstrându-și în acelalași timp rezistența.

Din toate metalele pure, punctul lui de topire este cel mai ridicat, iar punctul lui de fierbere este al doilea ca mărime după carbon. Practic, telefonul este rezistent la şocuri, poate supravieţui la temperaturi între -12 şi +50 de grade Celsius, oferă o etanşeitate completă la praf şi poate supravieţui imersiunilor la adâncimi de 2 metri timp de 30 de minute.

Citește și: Secretul telefonului care funcționează și după ce a fost spălat într-o mașină automată la peste 1200 de rotații

CELE MAI REZISTENTE SMARTPHONE-URI din lume

TITAN 600

Titan 600 ​este cele mai rezistente telefoane mobile dual SIM. Rezistent la praf, șocuri și apă, are certificat IP67 și buton dedicat pentru SOS, atunci când ești surprins de avalanșe pe munte sau alte incidente, în funcție de activitățile tale. Ecranul e realizat din gorilla glass 2 și rezistă 1 metru înălțime.

Titan 600 este dotat cu 2 camere foto, cea principală de 8MP, iar cea secundară 1,3 MP. Procesorul are o frecvență de 1.2 GHz, iar bateria este foarte rezistentă, având o capacitate de 4500 mAH, poate rezista până la 18 ore de convorbiri.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă