11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialINFOGRAFIC: Care sunt smartphone-urile care au făcut pasul spre VR

INFOGRAFIC: Care sunt smartphone-urile care au făcut pasul spre VR

Smartphone-urile nu se mai luptă acum doar în procesoare, display-uri și megapixeli pentru camere foto. O nouă nișă de piață a fost deschisă odată cu achiziționarea Facebook a pachetului Oculus Rift.

Tot mai mulți producători se orientează către ochelarii care simulează Realitatea Virtuală, iar numărul de aplicații pentru VR din Google Play crește exponențial cu fiecare lună. O surpriză plăcută o reprezintă brandul românesc E-boda care și-a lansat modelul de ochelari Avatar.

E-boda Avatar

E-boda Avatar functionează cu ajutorul Smartphone-urilor. Este compatibil cu modelul autohton E-boda Storm V500 și este ideal pentru jocuri online și site-uri video. 

E-boda Avatar este compatibil cu sistemul de operare Android 4.0, suportă telefoane cu diagonale compatibile care pleacă de la 4,7 inch pana la 6 inch și au minim 1GB RAM. Smartphone-urile trebuie echipate și cu Gyro-sensor. Dimensiuni maxime acceptate: 15.8×8.5 cm

 

HTC VIVE

HTC VIVE este noul concept al companiei HTC de realitate virtuală realizat în parteneriat cu o companie de jocuri video, numită Valve. Este configurat special pentru HTC M9.

HTC VIVE va avea 70 de senzori, capabili să scaneze mediul înconjurător pe o rază de 360 de grade. Ecranul va avea o rată de refresh de 90 Hz, cea mai mare de până în prezent pentru echipamente din gamă. Utilizatorii vor putea experimenta o gamă largă de exeperiențe VR, de la peisaje, concerte în timp real și filme 3D, sau chiar shopping în magazine virtuale.

Citește și: HTC Vive, primul gadget pentru jocuri în Realitatea Virtuală

 

LG G VR

LG G VR a optat pentru un suport din plastic inspirat de Google Cardboard.

LG G VR folosește o serie de lentile pentru a împărți imaginea pe fiecare ochi în parte și pentru a creea efectul de 3D și de realitate virtuală. Este configurat special pentru modelul LG G3.

Citește și: LG a venit cu o replică pentru Galaxy Note

 

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR are un obiectiv ce permite un câmp de vizualizare la 96 de grade, are accelerator grafic, senzor girometric, magnetic și de proximitate, afișaj maxim 5,7 inci compatibil cu display-urile de tip Super Amoled QHD 2K.

Samsung Gear VR are un sunet spaţial 3D compatibil pentru Samsung VR Player pentru conţinutul VR Gallery (este necesară o cască).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă