13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialINFOGRAFIC: Unde mergi în vacanță de 1 Mai, ca să-ți spun ce...

INFOGRAFIC: Unde mergi în vacanță de 1 Mai, ca să-ți spun ce smartphone îți trebuie

Mai sunt puține zile până la mini-vacanța de 1 Mai.  Și pentru că astăzi nu putem concepe o vacanță fără tehnologie, vă recomandăm mai multe modele de smartphone-uri, utile în funcție de destinația aleasă: munte, mare, croazieră, insulă exotică, loc retras, undeva la țară.

1 MAI la mare, smartphone rezistent la apă

Sony Xperia Z4 Ultra este de departe cel mai bun telefon rezistent la apă. Cu ultimul standard IP68, raportat la proprietățile sale hidrofobice, telefonul poate sta liniștit sub apă chiar și 30 de minute. Este ideal pentru a realiza fotografii subacvatice, filmulețe FullHD sub valurile mării sau pur și simplu poți să stai liniștit dacă îți scapă în apă când ești pe faleză.

Telefonul are un display LCD capacitiv  de 6,4 inci, rezoluție Full HD 1080X1920, o densitate a pixelilor de 342 ppi, sticlă rezistentă la șoc, apă, zgârieturi anti-reflexivă și un procesor Octa Core Qualcomm Snapdragon construit din două platforme Quad Core – un procesor Cortex A53 de 1.5 GHz și un procesor Cortex A57 de 2 GHz.

Totodată, Sony Xperia Z4 Ultra are 32 GB memorie internă, 3GB Ram DDR3, o cameră principală de 16 MP, rulează Android 5.0 Lollipop și are o baterie de 4.000 mAh.

CITEȘTE ȘI: Cum arată cea mai subțire tabletă din lume

1 MAI la munte, smartphone rezistent la căzături de la înălțime

Dacă iubești drumețiile montane și te aventurezi pe trasee de tiroliană, rute prin ținuturi stâncoase și trasee de minim 7 ore, atunci ai nevoie de telefonul Kyocera Torque, cel mai rezistent smartphone japonez.

Kyocera Torque poate fi considerat un telefon indestructibil, după ce a fost spălat într-o mașină automată la 1.200 de rotații pe minut, aruncat de două ori direct pe ciment de la 15 metri și înghețat în congelator timp 15 ore la – 12 grade Celsius.

Telefonul folosește o carcasă solidă dintr-un polimer metalic apropiat ca și duritate de Tungsten, element chimic din grupa metalelor, cunoscut și sub denumirea de wolfram. Acesta este un mineral ce cristalizează în sistemul cubic, foarte dur, nu este casant și devine ductil în stare pură păstrându-și în acelalași timp rezistența. Din toate metalele pure, punctul lui de topire este cel mai ridicat, iar punctul lui de fierbere este al doilea ca mărime după carbon. 

De asemenea, Kyocera Torque oferă un ecran cu diagonală de 4,5 inch şi rezoluţie HD 920×560 pixeli și o densitate a pixelilor de 334. Are un procesor Quad Core Qualcomm Snapdragon 400 de 1,4 GHz şi mai oferă 2 GB de memorie RAM. Vine echipat cu 16 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 3100 mAh plus încărcare wireless.

Dincolo de rezistența extremă, telefonul este ideal ca și dispozitiv multimedia. Are o cameră principală de 8 MP și o cameră selfie de 2 MP,  Bluetooth 4.0, GPS şi modem LTE. Smartphone-ul folosește ca sistem de operare Android 4.4 KitKat. 

CITEȘTE ȘI: Cum arată telefonul care are baterie infinită

1 MAI într-o croazieră pe Mediterană, un smartphone cu baterie care să reziste

Innos D6000 este un smartphone chinezesc care a impresionat lumea întreagă. Este primul telefon din lume cu două baterii suprapuse. Mai mult decât atât, cei 6.000 de mAh pe care îi are în total, îl fac să fie și telefonul cu cea mai mare capacitate.

Gadgetul poate funcționa după ce scoți una dintre baterii. Prima are 3500 mAh, iar sub aceasta se află și cea de-a doua, de 2500 mAh, care nu poate fi mutată. Așa se explică grosimea telefonului de 12 mm.

Telefonul vine cu ecran de 5.2 inci pe tehnologie LTPS Full HD, 1920×1080, procesor Snapdragon 615 Quad Core la 1.7GHz, 3GB de RAM DDR3, 32GB memorie flash.

Innos D6000 are o camera de 16MP cu senzor Omnivision cu lentile largi (85°) și este echipat cu Android 4.4.4 KitKat.

CITEȘTE ȘI: Care e smartphone-ul romanesc cu cea mai longeviva baterie

1 MAI pe o insulă exotică, un smartphone cu o cameră foto fără defecte

Lumia 1020 are un ecran cu diagonala de 4,5 inchi, procesor cu două nuclee la frecvenţa de 1,5 GHz, 2 GB de memorie ram şi 32 GB disponibili pentru stocare. Ecranul este construit din sticlă rezistentă la lovituri şi zgârieturi, iar modelul este disponibil în trei culori – alb, negru sau galben.

Telefonul este echipat cu o cameră digitală de 41 megapixeli, care facilitează capturarea unor imagini mai clare, și, chiar dacă modelul a fost lansat în urmă cu doi ani, până astăzi, niciun smartphone nu a putut să-l întreacă la claritate și fotografii.

Citește și: Care este cel mai performant telefon cu dotări multimedia

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă