15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialINFOGRAFIC: Vezi care sunt concurenții pentru Apple Watch

INFOGRAFIC: Vezi care sunt concurenții pentru Apple Watch

Apple Watch va fi lansat la ora 20:00 (ora României) în Statele Unite ale Americii. Compania Apple a promis pentru noul gadget peste 1000.000 de aplicații la lansarea noului terminal și va exista chiar un canal dedicat în cloud numit iWatch de unde clienții își pot descărca aplicațiile

Apple Watch va semăna cu un stetoscop medical iar gadget-ul va fi dotat cu senzori de mişcare, GPS, şi un senzor care monitorizează pulsul cardiac. Apple Watch va fi disponibil şi în ediţie Sport şi în ediţia de lux cu brăţară din aur. Vor fi două modele scoase pe piață, unul cu un diametru de 38 de mm și unul de 43 de mm. Ecranul va fi din cristale pure de safir rezistente la șocuri și zgârieturi, iar modelele de lux vor fi acoperite de sticlă ionizată pentru a mări rezistența. 

Apple Watch va costa cel puțin 349 de dolari, și acesta este prețul anunțat pentru lansarea din San Francisco.

Citește și: Apple Watch va putea fi folosit pentru a deschide mașinile și pentru plăți

Concurența pentru Apple Watch

Pebble Time

Una dintre slăbiciunile viitorului produs Apple este autonomia bateriei. Deși producătorii garantează două zile de folosire, există pe piață smartwatch-uri cu autonomie mult mai mare. Unul dintre modele este Pebble Time cu o autonomie de folosire intensivă de 7 zile.

Pebble Time este un smartwatch cu un ecran e-paper color, microfon și un nou sistem de operare. Față de clasicele display-uri LCD sau LED, ecranul e-paper poate sta aprins permanent cu un consum de baterie minuscul. 

Ecranul gadget-ului este pătrat și e protejat de Gorilla Glass, rezistent la șocuri, zgârieturi și apă. Rama este din oțel inoxidabil, iar restul componentelor sunt din policarbonat, iar cureaua din silicon pentru a putea fi folosit și în medii cu umiditate ridicată, dușuri sau saune.

Pebble Time pleacă de la un preț de cel puțin 159 de dolari și ajunge să coste, în funcție de distribuitor și țara unde este comercializat și 199 de dolari.

CITEȘTE ȘI: Pebble Time, primul smartwatch cu ecran luminat permanent

Moto 360

Cu greutate de numai 49 grame, Moto 360 are o carcasă metalică prevăzută cu un singur buton instalat în dreapta ecranului protejat de Gorilla Glass 3. Are diametru 1.56 inchi, ecran de tip LCD, placă de bază OMAP 3 și 512MB memorie RAM, pentru a rula pe platforma Android Wear.

În plus ceasul este dotat cu pedometru, senzor pentru ritm cardiac, funcție de vibrații, respectiv două microfoane folosite pentru preluarea de comenzi vocale și este rezistent la șocuri.

Moto 360 costă în România între 250 de dolari și 300 de dolari.

LG G Watch

LG G Watch este un dispozitiv Android Wear care dispune de un design fără butoane, cu ecran care rămâne "mereu pornit" . 

LG G Watch este rezistent la apă și la praf, are carcasă metalică, ecran IPS de 1,65 inch și un procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1,2 Ghz și 512 MB de RAM. Ceasul are apelare vocală și permite utilizatorului să răspundă la telefon și să se ghideze în trafic cu ajutorul Google Maps.

LG G Watch poate costa între 140 și 170 de dolari.

Huawei smartwatch

Huawei smartwatch are un diametru de 42 de mm și poate fi folosit pentru mesaje text, email-uri, sau alerte privind apelurile telefonice. Este compatibil cu telefoanele cu Android.

​Huawei smartwatch ​are un spațiu de stocare de 4GB, o memorie RAM de 512MB și un procesor Qualcomm la o frecvență de 1,2GHz.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă