15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIntel a lansat un driver nou pentru procesoarele Haswell și Broadwell

Intel a lansat un driver nou pentru procesoarele Haswell și Broadwell

Recent, compania Intel a pus la dispoziția utilizatorilor un nou driver grafic, lucru ușor neobișnuit având în vedere faptul că noile procesoare Haswell și Broadwell au plăcile video integrate, potrivit site-ului downloadcenter.intel.com.

În plus, cu noțiunea de driver eram familiarizați la producătorii  nVidia sau AMD.

Care este utilitatea? Potrivit companiei multinaționale, driver-ul se adreseaza segmentului desktop sau notebook. Din nefericire, platformele Atom BayTrail de pe tabletele cu windows 8 au fost neglijate de acest update.

Noul driver  este disponibil în 5 variante în funcție de sistemul de operare și numărul de biți pe care acesta funcționează. Practic driverul rezolva o serie de probleme întâlnite în Windows 8 și 8.1 pe 32 și 64 de biți dar și Windows 7 SP 1, 2 sau 3 pe 32 și 64 de biți În plus este disponibil și pentru sistemele care operează în Linux.

Driverul ameliorează performanța grafică și video și creste autonomia în cazul laptop-urilor, notebook-urilor și ultrabook-urilor. Producătorii spun că acest driver mai adaugă cel puțin 90 de minute în plus atunci când folosim aplicații și procese grafice pe laptop sau notebook. 

De asemenea, Intel promite performanțe grafice cu 34% mai bune și conversie video cu 50% mai rapidă. Practic pentru cei pasionați de gaming vor scăpar de buffer și lag dacă își setează device-ul pe o rezoluție optimă chiar și fără placă video dedicată.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă