13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIntelligent Keyboard - tastatura care se curăță singură, se alimentează singură când...

Intelligent Keyboard – tastatura care se curăță singură, se alimentează singură când scrii și care recunoaște utilizatorul după cum tastează. Vezi cum arată

Securitatea datelor este și va rămâne provocarea cheie în secolul în care trăim. Dacă la nivel mondial încă mai sunt milioane de oameni care folosesc parole nesigure și extrem de vulnerabile, există un interes tot mai mare al companiilor din zona web 2.0 să investească în securitate.

Institutul de Tehnologie din Georgia alături de un grup de cercetători din China au inventat o tastatură inteligentă  care poate detecta utilizatorul după modul în care tastează, cu ajutorul unor protocoale de securitate încorporate, potrivit techcrunch.com.

Secretul constă în utilizarea unor butoane non-mecanice care se curăţă singure, datorită unui strat de material oleofobilc aplicat pe întreaga suprafaţă a tastelor.

De asemenea, tastatura funcționează pe baza energiei cinetice pe care o stochează. Mai exact,  energia de funcționare a tastaturii este generată de viteza cu care se mișcă butoanele. Principiul este simplu. În spatele fiecărei taste este configurat un contact electric special.

Potrivit cercetătorilor, un utilizator mediu de PC poate să tasteze cu 100 de caractere pe minut și poate asigura mai multă energie decăt este necesară pentru funcţionarea tastaturii.

În plus, datorită acestei tehnologii, tastatura poate identifica fiecare utilizator doar după modul în care se tastează, realizând un profil pentru comportamentul acestuia. Întrucât fiecare persoană butonează diferit, sistemul de securitate poate să blocheze toate funcţiile în cazul în care descoperă un alt ritm de utilizare.

Pentru realizarea profilului psihologic sunt luaţi în considerare atât timpii dintre apăsări, cât şi presiunea aplicată pe taste. Practic, dacă ești filmat când îți tastezi parolele, chiar dacă acea terță persoană ar tasta exact aceleași caractere, cu siguranţă nu va putea trece peste algoritmul din IKB (Intelligent Keyboard).

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă