14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialInternauții vor putea trăi veșnic. Care este rețeaua care le promite nemurirea

Internauții vor putea trăi veșnic. Care este rețeaua care le promite nemurirea

O nouă rețea online le promite utilizatorilor ”viața veșnică”,putând posta chiar și după moartea fizică, relatează Mediafax. 

Potrivit BBC, noua reţea de socializare, denumită Eter9, promite utilizatorilor ei că vor avea parte de un fel de "nemurire digitală", cu ajutorul unui software de inteligenţă artificială care scanează informaţiile publicate de internauţi.

Noua reţea permite publicarea de informaţii pe contul oricărui utilizator chiar şi după decesul acestuia.

Astfel, utilizatorul poate să "zâmbească" în contul său, pentru totdeauna, spune creatorul reţelei, atunci când acel software vizualizează informaţii compatibile cu preferinţele internautului decedat, într-un mod similar "Like"-urilor de pe Facebook.

Reţeaua include atât o pagină principală, care funcţionează ca fluxul de ştiri (newsfeed) de pe Facebook, cât şi un "cortex", ce funcţionează ca profilul de pe Facebook.

Sistemul conţine şi roboţi – denumiţi "Niners" – pe care utilizatorii pot sa îi adopte.

În acest fel, reţeaua de socializare Eter9 îşi menţine parametrii de funcţionare la un nivel ridicat prin intermediul unor roboţi şi ai unor utilizatori reali care interacţionează însă cu parteneri non-umani.

În plus, utilizatorul poate să consulte această imagine în oglindă a profilului său online oricând doreşte, în timpul vieţii.

Utilizatorul controlează nivelul activităţii sale online, permiţând reţelei să publice informaţii în numele său chiar şi atunci când el nu este conectat online.

Creată de programatorul portughez Henrique Jorge, reţeaua de socializare Eter9 se află încă în perioada de testare a unei versiuni beta, dar numără deja peste 5.000 de utilizatori.

Cele mai citite

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calamari

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calmari congelați la bordul unei nave inspectate în portul Pireu, au...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Eugen Tomac dezvăluie abuzul făcut de Austria în privința aderării României la Schengen

Marți, pe 28 mai, europarlamentarul Eugen Tomac a scris pe rețelele de socializare că a primit o scrisoare în care Austria este atacată pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă