17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialInternetul prin ochii unui fotograf

Internetul prin ochii unui fotograf

Un fotograf britanic a prezentat prin imagini ce face internetul, pe care îl știm noi, să funcționeze.

Artisul și designerul englez, Timo Arnall, a primit acces nelimitat într-un centru  de date secret și extrem de sigur, ce se află în spatele unei mari companii din  lume ce activează în online.

Este vorba despre firma spaniolă de telefonie, Telefonica, al cărei centru de date se întinde pe o suprafață de 65.700 de metrii pătrați, în Alcala, Spania, una dintre cele mai mari din Europa.

Arnall a spus că după ce a fost condus prin straturi de identificare și de securitate mult mai mari decât orice aeroport , el a ajuns în camera “sacră” – camera serverelor . El a descris-o ca : " camera asurzitoare cu coconuri de servere și routere . În aceste spații sunteți lovit de aer cald și rece, care sulfă prin tot . "

Fotografiile au fost făcute alături de un film HD, pe care Timo dorește să-l prezinte în Barcelona pe trei ecrane gigant care se înfășoară în jurul vizitatorilor, pentru a le da un sentiment de scara clădirii .

Cea mai mare clădire costă 300 de milioane de euro, conform reprezentaților Telefónica.

Situat în orașul Alcala de Henares , în apropiere de Madrid , centrul include 23 de camere de IT și o suprafață construită de 65.700 de metri pătrați .

Fiecare modul din centrul de date va fi independent , permițând camere noi pentru a fi activate fără a afecta operaționalitatea celorlalte .

În mod similar ,1.200 kW de putere IT pentru fiecare cameră pot fi multiplicate până la patru ori fără a afecta sistemele adăpostite .

Puterea este furnizată nu numai prin rețeaua de alimentare , dar susținută cu baterii cu plumb .

La rândul lor, acestea sunt susținute , la rândul său de rânduri de generatoare galbene pe motorină , astfel încât centrul de date poate rula pe termen nelimitat până la revenirea curentului electric .

Internet machine (trailer) from Timo on Vimeo.

Sursa foto: http://www.dailymail.co.uk/

Cele mai citite

FOTO. WhatsApp pregătește schimbări majore. Aplicația își va modifica designul

WhatsApp, aplicația cu milioane de utilizatori, își pregătește utilizatorii pentru o serie de schimbări semnificative. Una dintre cele mai notabile este modificarea designului aplicației....

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă