25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialIulian Stanciu, eMAG: Sancţiunea Consiliului Concurenţei din Bulgaria este abuzivă şi o...

Iulian Stanciu, eMAG: Sancţiunea Consiliului Concurenţei din Bulgaria este abuzivă şi o vom contesta

Decizia de sancţionare a companiei care deţine magazinul online eMag de către Consiliul Concurenţei din Bulgaria este "abuzivă şi injustă" şi va fi contestată în justiţie, a declarat directorul general al Dante Internatiojal, proprietarul magazinului online eMAG, informează Mediafax.

"Decizia autorităţilor bulgare de control este abuzivă şi injustă. Vom contesta şi, conform opiniei avocaţilor, vom avea câştig de cauză fără discuţie, nu vom plăti nimic. Nu este o coincidenţă faptul că această comunicare a fost făcută în această dimineaţă, pe 28 noiembrie, dată la care noi derulăm în Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care derulează acest eveniment în online", a afirmat Stanciu.

Consiliul Concurenţei din Bulgaria a sancţionat Dante International cu o amendă totală de 758.380 leva (387.750 euro) pentru încălcarea practicilor concurenţiale în timpul a două campanii promoţionale, relatează Sofia Globe.

Potrivit autorităţii de reglementare bulgare, campania de Black Friday desfăşurată de eMAG a încălcat practicile comerciale loiale în raport cu preţurile stabilite pentru produsele din ofertă şi cu reducerile aplicate. De asemenea, CPC a catalogat drept înşelătoare reclamele folosite de eMAG în timpul campaniei prin care retailerul promitea cele mai multe şi mai mari reduceri de preţ de anul acesta.

Cu magazine online şi în Bulgaria şi Ungaria, retailerul este deţinut de Dante International, al cărei acţionar majoritar este grupul sud-african Naspers. Un pachet minoritar de acţiuni este deţinut de omul de afaceri Iulian Stanciu. Vânzările eMAG în România din timpul Black Friday (23 noiembrie) s-au situat la 165 milioane de lei, cu 10% peste estimări, potrivit Ziarului Financiar.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă