11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialLa Mulți Ani, Tetris! 30 de ani de dominație

La Mulți Ani, Tetris! 30 de ani de dominație

Jocul Tetris e mult mai distractiv decât multe dintre jocurile actuale. La 30 de ani de la lansare, multi dintre noi inca jucăm acest joc in scurtele momente de pauză fie de la birou fie in timpul liber.

Inventat în 1984 de către Alexei Pajitnov în Uniunea Sovietică, jocul a devenit extrem de popular atunci când Nintendo l-a lansat pe Game Boy in 1989. Acesta a fost unul dintre titlurile de lansare pe consola portabilă inovatoare. Zvonurile spun că productivitatea a scăzut drastic în Japonia, în ziua aceea, angajații aducand la muncă noile console.
Două lucruri sunt sigure în acest moment: nu poți juca corespunzător Tetris pe un smartphone și niciun joc nu s-a apropiat de valoarea lui în atâția ani.
Există acea provocare intrinsecă în Tetris ce îl face așa de frumos. De fiecare dată când un joc se termină îți dorești să începi unul nou. Chiar dacă scorul aproape de recordul personal, sau poate chiar l-ați doborât, tot vreți să mai jucați pentru a realiza unul și mai mare.
Există mulți pasionați de acest joc, chiar există și un documentar dedicat Maeștrilor Tetrisului, care prezintă concursul dintre jucătorii de tetris pentru a deveni cei mai buni jucători de NES Tetris din lume. Mult mai interesantă,  versiunea NES, nu este un joc infinit. Scorul obținut nu urcă mai sus de 999,999 de puncte, iar nivelul 29 este atât de rapid încât cărămizile nu ating marginea ecranului de joc. Acest nivel este numit de jucători, “ecranul morții”.
Va putea castiga batalia la audienta Candy Crush Saga?
 

 

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă