17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO & VIDEO. Lansare 3 în 1: Nexus 6, Nexus 9 şi...

FOTO & VIDEO. Lansare 3 în 1: Nexus 6, Nexus 9 şi Android LOLLIPOP. Google schimbă strategia

Google a decis să prezinte, în cadrul aceluiaşi eveniment, două produse şi noul sistem de operare Android Lollipop. Smartphone-ul Nexus 6 este produs împreună cu cei de la Motorola, iar tableta Nexus 9 este realizată de taiwanezi de la HTC. Noul smartphone Nexus 6 cât şi noua tabletă Nexus 9 vor funcţiona cu noul sistem de operare Android 5 pe care Google l-a denumit acum Lollipop, "Acadea" în traducere.

NEXUS 6

Telefonul vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805, quad-core tactat la 2,7 Ghz, are 3GB memorie RAM sau 64GB spațiu de stocare şi o bateria are 3.220 de mAh. Camera foto principală are 13MP și beneficiază de stabilizare optică a imaginii. Şi asta nu e tot. Telefonul are şi Turbo Charger, adică bateria se încarcă în 15 minute şi permite o utilizare de încă șase ore.

Nexus 6 are un ecran de 5,96 inch cu rezoluție QHD  şi dispune de două difuzoare pentru un sunet bun, va rula Android Lollipop în standard şi este rezistent la apă. La liber Nexus 6 va costa 649 de dolari. 

video: youtube.com

NEXUS 9

Tableta are un ecran de 9 inci, poate fi ţinută uşor într-o mână şi dispune de o baterie de 6.700 de mAh, camera foto este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 1,6 megapixeli. Procesorul este Nvidia Tegra K1, tactat la 2,3 Ghz, iar capacitatea de stocare va fi de 16 și 32 de GB. Nexus 9 vine împreună cu o tastatură magnetică şi va costa 399 de dolari.

video: youtube.com

ANDROID LOLLIPOP

Noul sistem de operare al celor de la Google se va numi Lollipop care, aşa cum am văzut mai sus, înseamnă "Acadea". Lollipop e un sistem de operare care va rula pe mai multe dispozitive şi are un nou sistem de notificări. Însă, cu ce se deosebeşte faţă de actualul sistem de operare vom vedea după 3 noiembrie când noile produse vor putea fi cumpărate din magazine.

video: youtube.com

Preţuri

Nexus 6 va costa 649 de dolari, iar tableta Nexus 9 va putea fi cumpărată cu 399 de dolari. Preţurile noilor dispozitive se apropie foarte mult de preţurile telefoanelor şi tabletelor Apple. Specialiştii din piată spun că noua politică adoptată de cei de la Google, spun specialiştii, are rolul de a crea impresia că noile produse sunt atăt de scumpe pentru că sunt o alternativă serioasă la Aplle şi că acum există pe piaţă şi alte dispozitive cel puţin la fel de bune şi de premium precum ale celor de la Cupertino

Când vor putea fi cumpărate

Google susţine că Nexus 6 şi tableta Nexus 9 vor putea fi cumpărate din magazine începând cu data de 3 noiembrie. Vestea bună este că noile dispozitive pot fi precomandate deja.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă