15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialLinkedIn dat în judecată pentru trimiterea de e-mailuri

LinkedIn dat în judecată pentru trimiterea de e-mailuri

Judecătoarea de district SUA, Lucy Koh, din San Jose, California a constatat că în timp ce clienții au fost de acord cu trimiterea de către LinkedIn a unui e-mail inițial de aprobare pentru a recruta persoane de contact, nu au fost de acord cu permiterea site-ului operator de rețele profesionale de a trimite două e-mailuri de reamintire, atunci când e-mailul inițial este ignorat.

Această practică "ar putea leza reputația utilizatorilor, permițând contactelor lor să creadă că utilizatorii sunt genul de oameni care îți spamează contactele sau nu sunt în stare să înțeleagă că poate contactele lor nu doresc să se alăture rețelei lor de LinkedIn", a scris Koh într-o decizie de 39 de pagini publicată joi.

"De fapt", a adăugat ea, "afirmând că în afară de acel prim mail de recrutare a contactelor că “noi nu vom trimite niciun e-mail fără permisiunea dumneavoastră', LinkedIn a indus în mod activ utilizatorii în eroare.”

Koh a declarat că clienții pot susține că LinkedIn le-a încălcat dreptul lor la publicitate, care îi protejează de utilizarea neautorizată a numelor și asemănării lor pentru scopuri comerciale, și a încălcat o lege a concurenței neloiale din California.

Ea a respins alte creanțe, inclusiv o cerere care spunea că LinkedIn a încălcat o lege federală de ascultare.

Cristal Braswell, un purtător de cuvant al LinkedIn, a declarat că firma este mulțumită de faptul că unele cereri au fost respinse, și "va continua să conteste pretențiile rămase, deoarece crede că ei nu au niciun merit."

LinkedIn are sediul în Mountain View, California, și a avut aproximativ 300 de milioane de utilizatori la sfârșitul lunii martie.

Procesul urmăreste statutul de acțiune de clasă la presupusa recoltare de e-mailuri și de marketing, precum și daune în bani. Este unul dintr-o serie de cazuri care contestă măsura în care companiile de pe Internet pot extrage datele utilizatorilor pentru a stimula profiturile.

În septembrie anul trecut într-o altă decizie separată, critică pentru câteva dintre practicile Google Inc, Koh a lăsat câţiva utilizatori de internet, unii cu cont de Gmail şi alţii fără, să îi dea în judecată pe cei de la Google pentru scanarea e-mailurilor pentru publicitate orientată spre client.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Şeful statului român efectuează o vizită de...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Un semifinalist de Cupa UEFA va antrena la turneul final al Cupei Satelor

Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final...
Ultima oră
Pe aceeași temă