9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialManual Kickstarter pentru creatorii care caută finanțare

Manual Kickstarter pentru creatorii care caută finanțare

Ai un proiect extraordinar și ți se pare că toată lumea primește bani din crowdfunding mai puțin tu? Kickstarter a creat un ghid pentru cei care vor să își publice proiectele în căutare de finanțatori. Manualul te conduce prin toate etapele prin care ar trebui să treci pentru a avea o campanie reușită: recompensele oferite susținătorilor, promovarea proiectelor, comunicarea progreselor făcute, stabilirea unei ținte de finanțare rezonabile și, mai ales, redactarea atrăgătoare a povestirii din spatele proiectului.

Modelul practicat de Kickstarter este "totul sau nimic", adică dacă suma minimă dorită de inițiatorii unei campanii nu este obținută, atunci banii rămân la cei care i-au oferit. Dacă o campanie își atinge scopul de finanțare, atunci banii sunt transferați creatorilor campaniei și aceștia pot trece la etapa de producție, fie că vorbim de produse culturale, fie de obiecte.

Kickstarter a fost înființat în 2009 și 63 de mii de proiecte au obținut, prin intermediul site-ului, ajutoare financiare care însumează peste 1,2 miliarde dolari.

Surse: Kickstarter & The Guardian

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă