17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMAURICE SENDAK, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de cărţi pentru copii,...

MAURICE SENDAK, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de cărţi pentru copii, omagiat de GOOGLE printr-un logo special – FOTO, VIDEO

GOOGlE îl omagiază luni, 10 iunie, printr-un logo special, pe MAURICE SENDAK, scriitor de cărţi pentru copii şi ilustrator american, celebru în toată lumea pentru romanul ”Where the Wild Things Are”, una dintre cele mai iubite cărţi ilustrate pentru copii din toate timpurile, potrivit Mediafax.

GOOGLE sărbătoreşte 85 de ani de la naşterea lui MAURICE SENDAK printr-un Doodle sub formă de videoclip ce înfăţişează personaje cunoscute din cărţile sale în timp ce aleargă pe fundalul unor ilustraţii extrase tot din romanele autorului.

Maurice Bernard Sendak, născut pe 10 iunie 1928 ca fiu al imigranţilor polonezi Sadie şi Philip Sendak, a câştigat faima internaţională prin prima carte pe care a lansat-o, ”Where the Wild Things Are”, în 1963.

Citeşte şi GOOGLE sărbătoreşte azi 1 mai în multe ţări din lume. Vezi cum arată motorul de căutare

Maurice a hotărât să devină ilustrator la 12 ani, după ce a urmărit filmul ”Fantasia” al lui Walt Disney. Una dintre primele sale sarcini profesionale a fost aranjarea vitrinelor pentru magazinul de jucării F. A. O. Schwartz. Ilustraţiile lui au fost publicate pentru prima oară în 1947 într-o culegere de texte numită ”Atomics for the Millions”, a lui Maxwell Leigh Eidinoff. În mare parte din anii 1950 Maurice Sendak a creat ilustraţii pentru cărţile altor autori pentru copii, înainte să înceapă să scrie propriile poveşti.

Când Sendak a văzut manuscrisul cărţii ”Zlateh the Goat and other Stories”, prima carte pentru copii a lui Isaac Bashevis Singer, s-a oferit să creeze ilustraţiile. Publicată pentru primar oară în 1966, cartea a fost distinsă cu un premiu Newbery Honor.

Sendak a câştigat recunoaştere pe plan internaţional după ce a sris şi ilustrat ”Where the Wild Things Are”, publicată pentru prima oară în 1963. Personajele groteşti în aparenţă, precum monştrii cu colţi înfăţişaţi în paginile cărţii, au creat iniţial îngrijorare în rândul părinţilor, dar povestea şi toate cele care i-au urmat i-au adus lui Maurice Sendak titlul de ”cel mai important artist al cărţilor pentru copii din secolul 20”, după cum a fost descris de The New York Times.

Citeşte şi ELLA FITZGERALD, omagiată de GOOLE printr-un doodle special

Maurice Sendak a murit la data de 8 mai 2012 într-un spital din Danbury, Connecticut, din cauza complicaţiilor apărute în urma unui atac cerebral.

Pe plan internaţional, Sendak a fost distins cu al treilea premiu bienala Hans Christian Andersen pentru ilustraţie în 1970, prin care i-a fost recunoscută contribuţia longevivă la literatura pentru copii”. A primit, de asemenea, unul dintre cele două premii Astrid Lindgren Memorial în 2003,  pentru contribuţia ”extrem de cuprinzătoare la literatura pentru copii şi tineri adulţi”. În descrierea premiului a fost numit ”figura marcantă a cărţilor pentru copii”, iar cărţii ”Where the Wild Things Are” i s-a recunoscut meritul de a ”revoluţiona naraţiunile pentru copii în mod tematic, estetic şi psihologic”.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă