12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMicrosoft vinde guvernului chinez Windows 7, după interzicerea Windows 8

Microsoft vinde guvernului chinez Windows 7, după interzicerea Windows 8

După ce, săptămâna aceasta, guvernul chinez a interzis cumpărarea sistemului de operare Windows 8 pentru calculatoarele folosite în instituțiile sale, compania americană s-a declarat surprinsă de această decizie și a adăugat că va continua să vândă Windows 7 autorităților chineze.

Se pare că oficialii chinezi au luat decizia interzicerii Windows 8 din motive de securitate. Reprezentanții Microsoft spun că lucrează împreună cu autoritățile chineze pentru a reevalua Windows 8, astfel încât cerințele acestora să fie satisfăcute, relatează The Verge.

În legătură cu recenta decizie a guvernului chinez de a nu mai folosi Windows 8, reprezentanții Lenovo, producătorul chinez de calculatoare care domină piața mondială de profil, au declarat că nu vor exista pierderi în urma acestei hotărâri, Lenovo având și alte opțiuni pentru sistemele de operare cu care sunt dotate calculatoare vândute statului. Potrivit acelorași surse, citate de Bloomberg, Lenovo nu intenționează să dezvolte propriul sistem de operare.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă