17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul de Interne oferă un SOFT care arată timpul de așteptare la...

Ministerul de Interne oferă un SOFT care arată timpul de așteptare la VAMĂ și rutele ocolitoare

Ministerul de Interne al României a pus în funcțiune, începând de sâmbătă, o aplicație care indică șoferilor timpul de așteptare la punctele de frontieră precum și rutele ocolitoare.

Din data de 26 decembrie, programul este funcţional şi poate fi accesat de pe orice calculator, smartphone sau tabletă, cu condiția ca acestea să fie conectate la internet, informează un comunicat al MAI.

Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie – unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

Cei care folosesc aplicaţia pot avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

În această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, anunţa, în 23 decembrie, că pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost realizată o secţiune cu informaţii actualizate din două în două ore privind timpii de aşteptare la vamă şi că urmează să fie creată şi o aplicaţie pentru telefoane mobile despre situaţia la frontiere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă