11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinisterul român al Apărării participă la cea mai mare conferință de film...

Ministerul român al Apărării participă la cea mai mare conferință de film și jocuri video din estul Europei

Ministerul Apărării Naţionale va participa, în premieră, la cea mai mare conferință de film, benzi desenate și jocuri video din estul Europei, denumită East European Comic Con.

Ediția 2016 a acestui eveniment se desfășoară în perioada 27-29 mai la București.

Din cadrul MApN, la conferință vor veni militari din Brigada 6 Operaţii Speciale, cu echipamente şi tehnică. Printre acestea se va număra un vehicul multirol de mare mobilitate (HMMWV). Militari din Forțele Navale vor prezenta armament specific.

De asemenea, în cadrul standurilor MApN, vizitatorii vor putea admira o expoziţie de machete navale şi una de echipament, tehnică militară şi uniforme, iar Centrul militar zonal Bucureşti va prezenta oferta educaţională a Armatei Române.

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video.

La această a patra ediție sunt așteptați circa 40.000 de vizitatori.

Pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor mai fi organizate o competiţie regională de gaming şi o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, concursuri cu întrebări, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online. 

Pentru prima oară, la East European Comic Con va fi organizată o zonă dedicată jocurilor video din anii '90, ce se va numi Zona Retro. Aici vor fi expuse console funcţionale, periferice şi calculatoare HC.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă