15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNSA: Edward Snowden nu a raportat superiorilor abuzurile agenției

NSA: Edward Snowden nu a raportat superiorilor abuzurile agenției

„Meciul" dintre Edward Snowden și NSA continuă cu mutarea oficialilor americani. Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite susține că Edward Snowden nu și-a făcut cunoscute nemulțumirile legate de abuzurile instituției atunci când lucra în cadrul acesteia, relatează VentureBeat.

Povestea lui Edward Snowden spune multe despre întinderea programelor de supraveghere a populației de către agențiile de spionaj, iar autoritățile americane nu au putut nega convingător informațiile din documentele pe care Snowden le-a sustras Agenției Naționale de Securitate pentru a le oferi jurnaliștilor. În schimb, există un capitol din istoria lui Snowden care, susține agenția americană, nu corespunde cu ce fostul angajat NSA a relatat.

El a afirmat mereu că a ales să își încalce angajamentul de loialitate față de NSA, în favoarea loialității față de poporul american și drepturile acestuia, deoarece nu a găsit înțelegere și susținere atunci când le-a spus superiorilor săi că supravegherea cetățenilor a ajuns prea departe. Potrivit NSA, Snowden a trimis un singur email legat de acest subiect, în care întreba care norme legale și interne au prioritate când vine vorba de activitatea sa.

Declarația NSA vine la scurt timp după ce Edward Snowden a dat un interviu în care contrazicea agenția de spionaj, spunând că el nu a fost un pion oarecare, ci un element important din aparatul de spionaj. În același interviu, primul oferit unei televiziuni americane de la fuga sa din SUA, el a spus că a trimis mai multe emailuri în care se plângea de interpretarea abuzivă a legilor de către NSA și că agenția ar trebui să aibă copii ale acestor emailuri.

Dacă NSA are dreptate, Snowden a mințit, iar acest fapt ar spori îndoielile privind motivele sale, dar nu este clar în ce măsură ar schimba relevanța dezvăluirilor sale.

Imagine: TheWikiLeaksChannel

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă