15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO farsă de 1 aprilie, organizată de Google, aduce DAUNE utilizatorilor Gmail

O farsă de 1 aprilie, organizată de Google, aduce DAUNE utilizatorilor Gmail

Cea mai recentă păcăleală organizată de Google cu prilejul zilei de 1 aprilie pare că s-a întors împotriva companiei americane, informează ziarul britanic The Telegraph, citat de Agerpres.

Numeroşi utilizatori ai serviciului de poştă electronică Gmail, deținut de Google, au reclamat faptul că gluma nu a avut efecte prea vesele pentru ei.

Google a adăugat în serviciul Gmail un buton de “send” mai special, “Send + Mic Drop” care nu permite răspunsul la mesaj, asigurând încheierea unilaterală a lanţului de e-mailuri odată cu apariţia unui mic gif în care unul dintre minioni (personajele animate din filmele “Despicable Me” şi “Minions”), purtând pe cap o coroană regală, lasă să-i scape din mână microfonul cu un gest de sfidare şi superioritate, care semnifică tocmai faptul că discuţia s-a încheiat nemaifiind nimic de spus. 

Acest buton era plasat exact lângă butonul normal de “send” şi încheia orice posibilitate de răspunde la un e-mail expediat prin intermediul său. Această funcţie specială, de 1 aprilie, a fost scoasă din cadrul Gmail încă de vineri dimineaţă, după ce a provocat numeroase reacţii de nemulţumire din partea utilizatorilor. Mulţi dintre utilizatorii Gmail care au intrat pe forumurile companiei s-au plâns că nu văd partea amuzantă a acestei păcăleli şi că, mai rău decât atât, activarea din greşeală a acestui buton le-a creat probleme la serviciu sau i-a făcut să piardă interviuri pentru un loc de muncă sau chiar să fie daţi afară. 

“Azi, Gmail vă ajută să aveţi mereu ultimul cuvânt în orice mesaj e-mail prin Mic Drop”, anunţa compania Google introducerea acestui serviciu. “Pur şi simplu răspundeţi la orice e-mail folosind noul buton ‘Send + Mic Drop’. Mesajele dumneavoastră vor ajunge la destinatari şi va fi ultima oară când veţi mai auzi ceva dinspre ei. Într-adevăr, chiar dacă vor încerca să răspundă, nu veţi vedea răspunsul”. 

“Am trimis un e-mail cu CV-ul meu primei persoane care dorea să mă cheme la un interviu după mai multe luni de tatonări”, scrie un user pe forumul Google Help. “Am apăsat pe butonul greşit şi l-am trimis cu (funcţia) mic drop. Ei bine, cred că trebuie să-mi iau gândul de la acest loc de muncă. Nu am cuvinte să vă descriu cât sunt de nervos acum… Un click, UN SINGUR CLICK şi am pierdut un loc de muncă. La naiba! Nu e deloc amuzant Google”. 

Un alt utilizator de Gmail a scris că şi-a pierdut serviciul din cauza acestei păcăleli. “Eu sunt scriitor şi aveam un termen limită de respectat. I-am trimis articolele şefei mele şi nu am mai primit niciun răspuns de la ea. Din greşeală am trimis mesajul prin butonul Send + Mic Drop. Era vorba de nişte corecturi necesare în articolele mele şi nu am mai primit niciun răspuns. Şefa mea nu a gustat gluma cu animaţia Mic Drop şi şi-a imaginat că am luat în râs sugestiile pe care mi le-a făcut. Tocmai am primit un mesaj voice mail de la ea şi este foarte nervoasă. Aşa am aflat şi eu despre această păcăleală ‘extraordinar de amuzantă'”. 

“Este o prostie şi nu are ce căuta într-un serviciu de email. Ar trebui să fie ceva opţional. Eu îmi folosesc mereu contul de Gmail (la fel ca mulţi alţii) pentru afaceri”, a scris un alt utilizator. 

Alţi utilizatori au observat că butonul “Mic Drop” înlocuieşte butonul folosit frecvent de “send and archive”, aflat chiar lângă cel de “send”, dacă serviciul de arhivare a mesajelor este activat. În plus, ambele butoane trimit mesaje pe care, în acelaşi timp, le şi şterg din inbox. Mulţi utilizatori ai funcţiei “send and archive” le-au trimis probabil minioni aroganţi colegilor lor de muncă, partenerilor de afaceri sau, mai rău, şefilor. 

Unii utilizatori au raportat şi că funcţia de Mic Drop nu funcţionează corespunzător, în unele cazuri, mesaje trimise cu butonul normal, de “send”, ajungând la destinaţie cu tot cu minionul care lasă să-i cadă microfonul şi fără posibilitatea de a mai răspunde la ele. 

Compania Google are o notorietate în legătură cu glumele pe care le face de 1 aprilie, însă de această dată a ajuns la concluzia că a mers puţin prea departe şi a scos butonul “Send + Mic Drop” din interfaţa Gmail vineri dimineaţa, la doar 12 ore după ce l-a introdus.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă