8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO jumătate de milion de artişti, ajutaţi de YouTube să-şi vândă producţiile

O jumătate de milion de artişti, ajutaţi de YouTube să-şi vândă producţiile

Responsabilii platformei digitale YouTube au cumpărat afacerea BandPage, un program de calculator prin care artiştii stabilesc o legătură directă cu fanii şi îşi vând acestora melodiile şi orice alt tip de produse prin intermediul site-urilor de socializare, a serviciilor de streaming sau prin furnizorii de bilete, scrie theverge.com, citat de Agerpres

Cei de la BandPage susţin că în prezent colaborează cu peste 500.000 de artişti, fiecare din aceştia având un cont propriu prin care se conectează la toate platformele digitale sau reţelele de socializare, precum Facebook, Spotify sau StubHub. Din contul respectiv artiştii stabilesc o legătură specială cu fanii, un fel de cameră de culise digitală. Pentru cei din industria muzicală serviciul este esenţial pentru că oferă posibilitatea de a vinde grupului ţintă de fani orice tip de produse ale artistului sau ale trupei chiar înaintea începerii unui nou turneu de promovare a unui album nou. 

”Suntem extrem de entuziasmaţi pentru că YouTube împărtăşeşte cu adevărat angajamentul nostru faţă de interpreţii de muzică”, au transmis cei de la BandPage într-o postare pe blogul companiei. Google, care deţine în prezent YouTube, va include BandPage şi întreaga sa reţea globală de artişti şi clienţi în canalul de muzică online, scrie theverge.com, care menţionează că topul 30 al celor mai vizionate clipuri de pe YouTube din toate timpurile este compus din videoclipuri muzicale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă