21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialO nouă aplicație LinkedIn pentru căutarea de job-uri

O nouă aplicație LinkedIn pentru căutarea de job-uri

Rețeaua socială profesională LinkedIn a făcut o aplicație nouă, LinkedIn Job Search, cea de-a șasea aplicație de sine stătătoare a companiei. Singurul scop al aplicației este de a ajuta utilizatorii să caute și să aplice pentru diverse job-uri.

Aplicația are filtre precum nivelul de carieră, industrie și locația și atât căutările, cât și job-urile individuale pot fi salvate în cazul în care vrei să le studiezi din nou mai târziu. Aplicația îți și recomandă diverse posturi bazându-se pe locuri disponibile pe care le-ai mai vizualizat și pe căutările tale.

Poți să setezi să fii notificat sau alertat dacă apare vreo poziție disponibilă la vreuna dintre firmele care te interesează sau un job în mod special. LinkedIn spune că aplicanții care răspund la o ofertă de job în ziua în care apare au cu 10% mai multe șanse să primească jobul.

Aplicația, conform purtătorului de cuvânt al companiei, e "dedicată în ajutarea membrilor să caute şi să aplice pentru job-uri din mers, fără a fi distras de ştiri, update-uri sau alt fel de conţinut".

LinkedIn a tot încercat să încurajeze utilizatorii să share-uiască mai regulat, dându-le posibilitatea de a publica articole mai lungi, ca de blog, pe profilul lor. Noua aplicaţie, în schimb, dă la o parte toate aceste postări şi tot conţinutul profilului utilizatorului, în încercarea de a păstra intimitatea utilizatorilor.

"Tot ce face utilizatorul pe această aplicaţie va fi complet privat şi nu va fi împărtăşit cu reţeaua de socializare" anunţă compania.

Aplicaţia Job Search face parte din decizia LinkedIn de a separa diverse caracteristici de serviciul propriu-zis LinkedIn în aplicaţii mobile de sine stătătoare deoarece 41% din traficul acestora vine de pe dispozitive mobile, iar compania se aşteaptă ca procentul să crească la 50% până la sfârşitul anului.

Parker Barrile, vicepreşedintele Talent Solutions al LinkedIn, afirmă că "Aplicaţiile mobile funcţionează cel mai bine atunci când au un singur scop. Aşa că atunci când vedem că există ceva care ar putea ajuta membrilor noştri îi facem o aplicaţie."

Job Search va fi disponibil pentru utilizatorii de iPhone începând de joi, dar momentan doar în Statele Unite, iar versiunea de Android va apărea în cursul acestui an. Încă nu se ştie exact când aplicaţia va funcţiona şi internaţional.

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă