6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt tineri din Iran, condamnaţi la închisoare pentru că au criticat pe...

Opt tineri din Iran, condamnaţi la închisoare pentru că au criticat pe Facebook regimul de la Teheran

Opt tineri iranieni care fuseseră acuzaţi că au desfăşurat activităţi împotriva regimului pe Facebook au fost condamnaţi de Tribunalul revoluţionar la pedepse cu închisoarea cuprinse între 11 şi 21 de ani, a anunţat luni presa iraniană, preluată de Mediafax.

La sfârşitul lunii mai, site-ul de opoziţie Kaleme anunţase că tinerii au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare cuprinse între 7 şi 20 de ani pentru au criticat pe Facebook regimul de la Teheran.

Adolescenţii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost condamnaţi la închisoare pentru "activităţi împotriva securităţii naţionale, propagandă împotriva regimului, insulte la adresa valorilor religioase şi liderilor iranieni". Tinerii condamnaţi provin din oraşele Yazd, Chiraz, Abadan, Kerman şi Teheran. Ei pot contesta decizia tribunalului revoluţionar.

Preşedintele iranian Hassan Rohani, un moderat, ales în iunie 2013, susţine o mai mare libertate în plan cultural şi social, dar se confruntă cu opoziţia autorităţii judiciare, controlată de conservatori, care critică frecvent poziţiile considerate prea liberale ale Guvernului de la Teheran.

Reţelele sociale, în special Facebook şi Twitter, sunt interzise în Iran.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă