11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPE a adoptat o rezoluţie care va permite divizarea companiilor gigant de...

PE a adoptat o rezoluţie care va permite divizarea companiilor gigant de tipul Google

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie care prevede posibila divizare a companiilor de tipul Google. Legislativul a votat cu 458 voturi pentru, 173 împotrivă şi 23 de abţineri controversata iniţiativă, care nu are caracter obligatoriu respingând astfel obiecţiile Congresului Statelor Unite că există riscul politizării unei investigaţii antitrust a Comisiei Europene, relatează MarketWatch, preluat de Mediafax.

"Adoptare clară de către Parlamentul European a moţiunii privind piaţa digitală unică, inclusiv separarea motoarelor de căutare, dacă este nevoie", a scris pe Twitter Ramon Tremosa I Balcells, parlamentar spaniol care a susţinut propunerea.

Iniţiativa nu este obligatorie pentru Comisia Europeană, care efectuează o investigaţie de cinci ani referitoare la practicile Google în Europa, în domeniul serviciilor de căutare pe Internet. Susţinătorii rezoluţiei speră că adoptarea acesteia presează Executivul UE să ia măsuri ferme împotriva Google.

Comisia Europeană a deschis o anchetă în 2010 împotriva Google, pentru folosirea abuzivă a poziţiei dominante deţinute pe piaţă.

Grupul american este acuzat că favorizează pe paginile motorului de căutare serviciile specializate proprii, în detrimentul motoarelor de căutare concurente, spre exemplu comparatorul de preţuri Kelkoo sau site-urile specializate în călătorii, cum este Expedia. Comisia a returnat deja de trei ori propunerile Google pentru remedierea neregulilor.

Noul comisar pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a explicat la începutul lunii noiembrie că are nevoie de timp pentru a decide următoarele etape, în acest caz.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă