20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPicturi cu rețele sociale integrate

Picturi cu rețele sociale integrate

Artista din Ucraina, Nastya Ptichek își folosește creativitatea pentru a crea o platformă unică: picturi cu rețele sociale incluse. Ciclul Emoji Nation îmbină picturile clasice cu caracteristicile arhi-cunoscute ale rețelelor de socializare, în special tweet-uri, update-uri de status tip Facebook, notificări de pe Instagram și Emoji-urile de renume mondial.

Nastya declară că proiectul a început atunci când a realizat că emoji-urile standard de iOS seamănă foarte tare cu picturi foarte cunoscute de artiști faimoși. "Nu am numit primul set de picturi <<Emoji-Nation Partea Întâi>> doar pentru că mă gândeam că aş putea fi prea leneşă ca să continui proiectul cu emoji şi picturi".

Nastya a inserat ferestre pop-up şi iconiţe de notificare în picturi clasice, seria “Emoji-Nation” imaginează gândurile personajelor din fiecare pictură – presupunând că ar fi folosit social media pentru a se exprima. Un exemplu interesant şi amuzant îl înfăţişează pe Dumnezeu care are prea multe cereri de prietenie pe Facebook şi nu mai poate răspunde la acestea, iar într-o altă pictură nu se oferă acces sufletelor în Rai după ce au murit.

Proiectul extrem de interesant care leagă trecutul de reţelele sociale moderne eu un concept întreg de corelare între tehnologiile computerizate şi arta clasică. Acest proiect deschide o nouă direcţie pentru unele dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, adăugând un sentiment de înţelegere şi empatie într-un mod cu adevărat eficient.

În ziua de azi lumea îşi exprimă emoţiile prin emoji. Cu un singur click sau o mişcare din deget poţi să arăţi altora că eşti supărat, fericit sau trist fără să trebuiască să mai scrii mare lucru sau, şi mai rău, să nu mai spui niciun cuvânt.

Artista a pus emoticoane populare în opere de artă faimoase ale unor artişti cunoscuţi de la Edward Hopper la Michelangelo. Într-o lume a dispozitivelor mobile, emoticoane şi alerte tip pop-up, arta pură este întreruptă de semne şi simboluri ale vremurilor noastre, adăugând o notă discordantă de tehnologie, care, cumva… are sens.

Unele glume sunt poate puţin prea evidente astfel că poate fi considerată artă sau vandalism cu desene animate.

(Sursă foto: www.designyoutrust.com)

Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă