23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPiramidele şi Sfinxul pot fi vizitate virtual, prin intermediul Google Maps

Piramidele şi Sfinxul pot fi vizitate virtual, prin intermediul Google Maps

Google a anunţat, miercuri, lansarea imaginilor panoramice Street View din Egiptul Antic, internauţii putând să viziteze în mod virtual Sfinxul şi piramidele din Giza, informează Mediafax.

Astfel, începând de miercuri, internauţii pot "călători" prin intermediul Street View prin siturile din Egiptul Antic, printre piramidele de la Giza, prin necropola egipteană Saqqara, fortul Qaitbay, Citadela din Cairo, Biserica Suspendată şi oraşul antic Abu Mena.

Oferind imagini Street View din locuri precum Egiptul, Google face accesibile oraşe şi locuri istorice şi populare către un public internaţional, cu scopul de a crea cea mai cuprinzătoare, precisă şi uşor de utilizat hartă. Acest proiect este parte din iniţiativa Google de a crea o oglindă digitală a lumii reale şi a oferi utilizatorilor o experienţă realistă şi captivantă pe internet.

Dispozitivul Trekker a debutat anul trecut, când a fost utilizat pentru a fotografia Marele Canion, pentru ca mai apoi să fie folosit pe bărci şi cărări de munte, pentru a oferi imagini spectaculoase din locuri precum Insulele Galapagos, dar şi Veneţia.

În prezent, serviciul Street View acoperă peste 3.000 de oraşe din toată lumea şi peste 50 de ţări, precum şi o mică parte din Antartica. De la începutul proiectului, în 2007, au fost prezentaţi în Street View peste opt milioane de kilometri de drumuri. Proiectul Google Cultural Institute are peste 300 de parteneri din 53 de ţări, iar 80 de muzee pot fi vizitate prin Street View.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă