13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrimul smartphone modular va fi disponibil din 2015. Află unde va fi...

Primul smartphone modular va fi disponibil din 2015. Află unde va fi lansat

Potrivit publicației theverge.com, Project Ara, telefonul modular de la Google, va fi disponibil din 2015. Dispozitivul a captivat imaginaţia tuturor dependenților de tehnologie și device-uri Hi-tech pentru ca oferă fanilor posibilitatea de a-şi configura smartphone-urile după bunul plac.  De la procesoare la rezoluție, până la camerele video și memorie ram. Acest concept nu este însă gata pentru publicul larg. Compania din Mountain View a anunţat că prima regiune care va primi acces la smartphone-urile Ara de tip PhoneBloks va fi Puerto Rico.

Programul pilot din Puerto Rico va oferi datele necesare și locul va fi analizat pe parcursul mai multor luni. Google susţine că această regiune este ideală pentru conceptul futurist de telefon modular, deoarece 75% din traficul de internet din Puerto Rico este realizat de pe smartphone-uri. 

Pentru început, Google a realizat parteneriate cu operatorii din Puerto Rico, Open mobile şi Claro, care vor oferi spre vânzare atât Spiral 2, scheletul telefonului, cât şi modulele. Acestea vor include display-uri, difuzoare, acumulatori, senzori foto, senzori de mişcare, cât şi alte module. Utilizatorii îşi vor alege după preferinţe şi buget componentele pe care le doresc, iar odată asamblate, vor forma un smartphone complet funcţional. Pe lângă disponibilitatea prin operatori, Google doreşte să vândă Project Ara şi prin intermediul unor puncte mobile de vânzare, care se vor găsi în oraşe şi care vor oferi inclusiv posibilitatea de testare a tehnologiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă