10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProducătorii Snapchat, obligați să-și rezolve problemele de securitate

Producătorii Snapchat, obligați să-și rezolve problemele de securitate

Producătorii aplicaţiei Snapchat, ale cărei mesaje se autodistrug în mai puţin de 10 secunde, sunt obligați să îmbunătățească condiţiile de confidenţialitate şi de securitate, în urma unui acord încheiat cu Federal Trade Commission (FTC), care a acuzat-o că îşi înşală utilizatorii, informează AFP, preluată de Mediafax.

Federal Trade Commission, care a anunţat acest acord joi, a acuzat Snapchat că îşi înşală utilizatorii în privinţa caracterului efemer al „snaps”-urilor publicate (fotografii, mesaje video, mesaje text), despre care se presupune că ar trebui „să dispară pentru totdeauna” în mai puţin de 10 secunde. Snapchat a neglijat mai ales să îi informeze pe utilizatori în legătură cu faptul că „snaps”-urile pot fi salvate pe termen nedeterminat, utilizând alte aplicaţii.

Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular după lansarea sa în septembrie 2011. Însă succesul său a generat multe îngrijorări, pentru că aplicaţia poate să ofere adolescenţilor o falsă impresie de securitate atunci când îşi publică fotografiile. FTC a acuzat Snapchat şi de faptul că a colectat, fără să îi anunţe, contactele din agendele utilizatorilor săi care posedă un iPhone, un iPad sau un iPod.

Aceeaşi instituţie americană îi reproşează faptul că nu şi-a securizat suficient serviciul "Find a Friend", care a permis piraţilor cibernetici să acceadă în baza sa de date şi să fure astfel nume şi numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori. "Dacă o companie vinde un serviciu bazat pe securitate şi confidenţialitate, este crucial ca ea să îşi respecte promisiunile", a declarat directoarea FTC, Edith Ramirez, într-un comunicat de presă.

Nicio amendă nu a fost evocată, însă Snapchat ar putea face obiectul unor sancţiuni financiare, dacă nu va respecta condiţiile acestui acord, afirmă FTC. Snapchat a promis, într-un comunicat, că va răspunde chestiunilor semnalate de FTC şi a precizat că a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme. Snapchat îşi asigură utilizatorii că va continua să investească masiv în sisteme de securitate şi în mijloace tehnice care să împiedice comiterea unor abuzuri.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă