12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia vrea să șteargă articolele despre anexarea Crimeei publicate pe Wikipedia

Rusia vrea să șteargă articolele despre anexarea Crimeei publicate pe Wikipedia

Paginile din Wikipedia cu articole privind anexarea Crimeei de către Moscova ar putea fi introduse pe "lista neagră" a site-urilor interzise de către Serviciul federal pentru monitorizarea comunicaţiilor, în urma solicitării în acest sens a deputaților din cadrul Partidului Liberal-Democrat rus (LDPR).

Potrivit Mediafax, care citează ziarul rus Izvestia, deputatul Roman Hudiakov s-a adresat şefului serviciului Roskomnadzor, Aleksandr Jarov, cu rugămintea de a interzice paginile online cu articole în care "aderarea" Crimeei şi Sevastopolului la Rusia este calificată drept "anexare".

"În calitate de parlamentar şi patriot al ţării mele, sunt foarte indignat de faptul că în Wikipedia sunt prezente afirmaţii privind o presupusă anexare a Crimeei. Consider că instituţiile competente trebuie să ia măsuri în mod urgent. Din acest motiv, noi am trimis către Roskomnadzor o scrisoare cu privire la acest subiect", a declarat Hudiakov.

Reprezentanţii serviciului Roskomnadzor şi ai site-ului Wikipedia.org au refuzat să comenteze.
Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic, mai scrie Mediafax.

Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Cele mai citite

Podium pentru frații Maior în Campionatul Mondial de Raliuri

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au devenit primul echipaj 100% românesc care obține un podium în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), după ce...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...
Ultima oră
Pe aceeași temă