13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSpeculații pe piața telecom. Ce spune Samsung despre cumpărarea Blackberry

Speculații pe piața telecom. Ce spune Samsung despre cumpărarea Blackberry

Dacă în urme cu câteva zile, Reuters cita surse din cadrul companiei Samsung, surse potrivit cărora multinaționala asiatică ar fi interesată de portofoliu Blackberry, Samsung și canadienii de la Blackberrry neagă speculațiile din presă.

Potrivit financialexpress.com, oficialii Samsung au negat zvonurile privind intenția de a cumpăra Blackberry. Și de cealaltă parte, oficialii companiei canadiene spun că nu negociază nimic cu Samsung. 

Dar adevăr există în aceste speculații. Blackberry sunt în scădere drastică la bursă, le-au scăzut volumul de vânzări și chiar dacă au reușit să mai obțină finanțări pentru relănsari de diverse terminale, dar nu au mai reușit să vândă modelele noi precum Passport sau Classic. 

De cealaltă parte, și Samsung are probleme. În ultima perioadă le-a scăzut profitul, și oricum am în lucru proiecte noi, ceea ce face ca puțin probabilă preluarea Blackberry. 

Generic, Blackberry are un OS destul de bun, deși Samsung folosește acum Android și a dezvoltat și propriul OS, Tizen. Sunt zvonuri chiar că vor face un terminal cu Windows 10 pentru smartphone când va fi gata. Totuși, Blackberry mai au în portofoliu companii care sunt rezistente la schimbare, care cred că device-urile sunt mai sigure decât alte terminale și obligă angajații să le folosească. Samsung ar câștiga acces la acele companii, deși este clar că tot mai mulți oameni din companii folosesc Note ca terminal business.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă