18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialStandul României la Mobile World Congress

Standul României la Mobile World Congress

În ultimii 4 ani, România a fost reprezentată la Mobile World Congress, cu ajutorul celor de la Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM) și cu sprijinul Ministerului Economiei, de companii românești ce au lansat produse și servicii noi „made in România“.

La Mobile World Congress, cel mai mare târg al telefoniei mobile și gadgeturilor, anul acesta au fost prezente 14 companii românești. Companiile care au reprezentat România la Barcelona sunt: M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Dapredi Soft Systems SRL și Infobest România SRL din Timișoara; din Cluj participă Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL și Net Brinel S.A; din Capitala țării iau parte Simartis Telecom SRL și Rinf Outsourcing Solutions SRL. Ultimele trei companii pe listă sunt Visual Fan SRL din Brașov, IT Six Global Services SRL din Craiova și Ropardo SRL din Sibiu.

Visual Fan aduce pe piața telefoanelor inteligente trei modele sub brand Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign și Viva H7 Extreme.

Puteți vedea mai jos prezentarea ­celui mai interesant smartphone ­lansat de Allview la Mobile World Congress – X2 Soul Pro.

AROBS Transilvania Software a ­prezentat serviciile de monitorizare GPS – TrackGPS și Optimall SFA.

TrackGPS este un sistem GPS-GPRS de urmărire a vehiculelor proiectat să urmărească autovehiculele echipate cu acesta, oferind în timp real acces la locația vehiculului și la multe alte date importante (direcția de deplasare, poziția curentă, consumul de combustibil, viteza, opriri, ruta). Cu ajutorul acestei soluții, poți afla în timp real numărul de opriri efectuate, consumul de carburant (pentru că vehiculul este plin de senzori, chiar și în rezervor), devierea de la rută, încălcarea vitezei de mers și multe altele.

Cei de la Codespring au prezentat aplicațiile iSpeed Cam, Be Alert și SpeedGuard.

iSpeedCam este o aplicație destinată șoferilor utilizatori de smartphone-uri Android și iOS ce vor să nu primescă amendă pentru depășirea vitezei regulamentare de deplasare. Aplicația poate monitoriza echipajele de poliție din mai multe țări și poate fi utilizată și pe post de GPS pentru că se poate conecta la Google Maps.

Monitorizarea sănătății are un rol important în lansările românești la MWC, ZivaCare și MyHealth de la Ropardo sunt doar câteva dintre aplicațiile din acest domeniu.

ZivaCare este o aplicație pentru smartphone ce detectează cu ajutorul senzorilor externi informații privind starea de sănătate a utilizatorului, reține informațiile, iar în caz de urgență trimite automat un mesaj de urgență către contactele setate de utilizator. Toate datele sunt salvate și pot fi accesate și cu ajutorul site-ului http://www.zivacare.com

Lansări IT autohtone

O altă aplicație interesantă este ­adusă de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care facilitează învățarea noțiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere. Timișorenii de la InfoBest lansează Mix & Style, disponibilă pe Google Play (Android), o aplicație de modă revoluționară care permite încercarea hainelor și crearea ținutelor direct pe telefonul mobil.

Compania Sphinx IT din Timișoara prezintă Howdy, o aplicație mobilă care aduce la un loc toate soluțiile de chat cunoscute, de la Facebook și Hangouts până la celebrul Yahoo! Messenger, și iSchools, o soluție inedită pentru notarea elevilor și liceenilor.

Alte lansări sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet ce face disponibile și accesibile informațiile (din surse diferite de date), în timp real, pe același suport media. Mai bine zis, nu doar face disponibile toate aceste informații (de la clipuri video la ­feed-uri live), ci și permite să programați ce și când rulează pe fiecare display, și, totodată, asigură vizibilitatea maximă a ­acestora. De exemplu: filmulețe publicitare sau cu promoții la produsele la raft, informații legate de schimbările de preț, game de produse nou-introduse etc.

Soluția Bubble a celor de la Simartis este o soluţie SIM&Server care oferă operatorilor de telefonie mobilă o nouă posibilitate de a afişa mesaje comerciale pe terminalele mobile doar când acestea se află în mâna utilizatorului. Folosind Bubble, operatorii pot transmite la momentul oportun mesajele comerciale oportune, în funcţie de modul de acţiune şi comportamentul clientului.

Cei de la Altom Consulting fac testare software și au venit la Mobile World Congress și cu un mic “roboțel” ce poate testa manual un soft atunci când testele automate nu sunt posibile. ForTech este o companie software cu peste 10 ani de experiență și peste 300 de angajați ce lucrează cu tehnologii precum: .NET Web & Desktop, Java EE & SE, C/C++, Web/Frontend Development, Mobile Development, Manual & Automated Testing și multe altele. Deși cei de la Fortech nu se adresează pieței din România, ei investesc constant în creșterea și promovarea valorilor din țară – Anul trecut elevii de liceu au fost invitați să participe la o serie de workshop-uri practice, la sediul Fortech, ținute de o echipă de traineri din compania de IT și profesori de informatică. Scopul acestor ateliere este să îi familiarizeze pe liceeni cu ce presupune o carieră în IT.

Net Brinel S.A. oferă clienților soluții informatice de top, prin integrarea de aplicații și tehnologie ­software, hardware, echipamente de rețea și servicii. Partenerii lor sunt: HP, ­Microsoft, Oracle, Cisco, IBM, Salesforce, VMware, EMC, Kofax, Lenovo, Dell, Bitdefender, Symantec.

Rinf Outsourcing Solutions se ocupă cu dezvoltare de software pentru diverse industrii, la cererea clienților.

Dar ce mi-a plăcut cel mai mult la ei este proiectul Girls Oriented Programing Academy. Rinf caută 12 studente din ani terminali de la facultăţi cu profil IT pentru o academie internă de programare dedicată exclusiv fetelor. Girls Oriented Programing Academy se va desfăşura pe parcursul a trei luni, fiind structurată în mai multe module, iar cursurile vor avea loc de trei ori pe săptămână. După ce studentele termină cursurile academiei de programare a RINF, acestea pot intra într-un program de internship plătit, de două luni, în cadrul echipelor tehnice ale companiei. Aici vă puteți înscrie – www.gopacademy.ro

IT Six Global Services este o firmă din Craiova ce se ocupă de partea de dezvoltare de aplicații, testare, QA și alte servicii IT. Sunt prezenți destul de des pe la târguri internaționale.

„Anul acesta, punctul-forte al României este oferit de lansările de produse și soluții, avem 14 companii pregătite să impresioneze piața tehnologiei cu servicii inovatoare. Suntem la a patra participare consecutivă la MWC și în fiecare an venim cu ceva nou ce face parte din acea revoluție mondială a inovației tehnologice, iar 2015 nu face o excepție”, a declarat Daniel Giurea, președinte ARIES-TM.

Despre ARIES Timișoara

ARIES-TM are în prezent peste 60 de firme membre, ale căror competențe acoperă toate domeniile industriei IT&C.

Aria geografică pe care o acoperă sunt județele: Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Pentru o mai strânsă legatură între firmele de IT&C din Regiunea de Vest a țării și pentru o mai bună colaborare cu actorii importanți din această zonă, ARIES-TM pune la dispoziția membrilor săi, pe lângă pachetul informațional furnizat de ARIES București, informații și oportunități care vizează strict mediul de afaceri din regiune.

Cele mai citite

Susținerea Dezvoltării Copiilor pe Drumul Lor Unic

În ultimele decenii, autismul a devenit un subiect tot mai discutat și cercetat în comunitatea medicală și în societate în general. Această tulburare...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă