7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: FBI şi Apple anchetează accesarea şi publicarea fotografiilor nud ale mai...

SUA: FBI şi Apple anchetează accesarea şi publicarea fotografiilor nud ale mai multor vedete

Presa din Statele Unite scrie despre un atac al unor hackeri asupra serverelor iCloud ale Apple, serviciu de stocare de date la distanţă, accesibil online. Serviciile similare ale altor furnizori ar putea fi, de asemenea, în pericol de a fi accesate ilegal. Poliţia federală americană şi compania Apple au demarat, luni, anchete privind accesarea ilegală a bazelor de date ale gigantului informatic american, în urma căreia zeci de fotografii nud personale ale mai multor vedete au fost publicate pe internet, informează Mediafax.

Laura Eimiller, purtător de cuvânt al FBI în Los Angeles, a declarat că "FBI urmăreşte cu atenţie acuzaţiile referitoare la atacurile informatice şi publicarea ilegală de documente privind personalităţi publice şi investighează această problemă"

Multe fotografii au circulat deja pe internet, unele păreau a fi false, dar mai multe vedete şi-au arătat indignarea şi au ameninţat cu acţiuni în justiţie.

"Avem de-a face cu un caz flagrant de violare a vieţii private. Autorităţile au fost contactate şi vom demara acţiuni în justiţie împotriva tuturor celor care vor publica fotografiile furate ale lui Jennifer Lawrence", a declarat agentul actriţei americane pentru site-ul tmz.com.

Twitter începuse deja, duminică seară, suspendarea conturilor utilizatorilor care publicau adrese online către fotografiile vedetei, potrivit site-ului Mashable.com.

Apple a corectat eroarea din sistem, dar prea târziu pentru a evita răspândirea informaţiei privind slăbiciunea în comunitatea hackerilor, a adăugat sursa citată. Alte surse media au îndoieli privind sursa fotografiilor publicate, sugerând că imaginile provin din surse diferite şi poate în niciun caz în urma unei accesări ilegale a serviciului iCloud şi ar fi putut fi adunate pe parcursul mai multor ani.

Amploarea atacului şi faptul că au fost vizate doar vedete feminine readuc în atenţie dezbaterea privind protecţia vieţii private şi misoginismul. De asemenea, evenimentul reprezintă o lovitură pentru companiile care oferă servicii de stocare de date online, precum iCloud, DropBox şi Google Drive, care au desfăşurat campanii de anvergură pentru asigurarea securităţii şi eficacităţii serviciilor de acest fel.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă