6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA renunță la postul de radio de la baza militară Mihail Kogălniceanu

SUA renunță la postul de radio de la baza militară Mihail Kogălniceanu

Comandamentul Forțelor SUA din Europa a renunţat la licenţa pe care o folosea pentru funcţionarea unui post de radio la baza americană de la Mihail Kogălniceanu, informează Mediafax.

Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM), prin Ministerul Apărării Naţionale al României, a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că, începând de la 1 ianuarie 2016, frecvenţa radio 107 MHz, licenţiată de CNA în anul 2008, pentru utilizarea de către Comandamentul SUA din Europa în localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, se disponibilizează.

Motivul acestei disponibilizări este faptul că partenerul american nu mai este interesat să difuzeze programele de radiodifuziune AFN (American Forces Network Romania), explică Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, retragerea la cerere a acestei licenţe care deservea baza militară de la Mihai Kogălniceanu.

CNA a acordat, în anul 2008, o licenţă în urma solicitării Agenţiei militare pentru managementul frecvenţelor radio cu privire la acordul de funcţionare a unui post de radio pentru Comandamentul SUA din Europa, dislocat la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Pe baza licenței, American Forces Network Romania a transmis iniţial două emisiuni radiofonice cotidiene, în limba engleză, pe frecvenţa 107 FM, de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

La momentul respectiv, membrii CNA au spus că postul de radio funcţionează în baza unui acord semnat între România şi SUA, la Washington, în 2001. Astfel, Statele Unite pot să emită servicii de radio, folosind gratuit o frecvenţă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă