10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Patru sfaturi ca să te bucuri de smartphone-ul tău mai mult...

VIDEO: Patru sfaturi ca să te bucuri de smartphone-ul tău mai mult timp

În prezent, în toată lumea, sunt peste două miliarde de smartphone-uri. Cea mai mare problemă a lor, după baterie, o reprezintă display-ul și touchscreen-ul – petele, praful și zgârieturile ne pot da bătăi de cap. Deși sunt concepute să reziste la diferite șocuri, cele mai multe telefoane inteligente trebuie îngrijite pentru a avea o viață lungă. România liberă vă prezintă câteva sfaturi despre cum să vă păstrați telefonul într-o stare bună cât mai mult timp.

CITEȘTE ȘI: Care sunt smartphone-urile cu cele mai bune baterii

Husa de protecție

Cea mai bună husă de protecție este cea de tip carte, pentru că oferă protecție maximă atunci când nu folosești telefonul și ai acces rapid la el. Husele de tip săculeț au un mare minus, pentru că, după mai multe folosiri, devin abrazive și vor zgâria touchscreen-ul.

Husele de tip capac sunt cele mai ineficiente, pentru că protejează o zonă care oricum este acoperită și expun display-ul, care este cel mai sensibil.

CITEȘTE ȘI: Cum arată cele mai rezistente smartphone-uri din lume

Folosește folie de protecție

E important să aplici pe touchscreen-ul telefonului tău o folie de protecție, mai ales dacă vorbim de un display care nu este protejat de sticlă de tip Corning Gorilla Glass 2 sau 3. Folia trebuie aplicată cu atenție, să nu lase bule de aer. Dacă nu te descurci, poți apela la un centru specializat, pentru că bulele de aer, dincolo de aspectul neîngrijit pe care îl dau telefonului, creează puncte de presiune diferite pe touchscreen și acesta își va pierde, în timp, din calitate.

CITEȘTE ȘI: TOP 6 Smartphone-uri cu dotări eXclusiviste!

Cum să îți cureți telefonul

Înainte de orice operațiune de curățare, este recomandabil ca touchscreen-ul să fie stins și smartphone-ul, oprit. Dacă este pornit, chiar dacă se află în stand-by, se creează energie electrostatică și este posibil ca operațiunea de ștergere a ecranului să fie inutilă.

Când îl cureți, ar trebui să folosești un material fin, o batistă din mătase sau o batistă din celuloză fină. Nu ai nevoie de foarte multe produse pentru a-ți curăța smarphone-ul. După ce ai găsit o cârpă din microfibră, care să nu lase scame, o batistă fină de mătase sau un șervețel din celuloză, te poți ajuta și de bețișoare de urechi, apă distilată și alcool izopropilic, pe care le poți cumpăra chiar și din magazinele de electronice. În niciun caz să nu folosești spirt sau carmol, pentru că acestea conțin urme de alte substanțe care se usucă și pătează și mai rău ecranul.

CITEȘTE ȘI: Care sunt smartphone-urile cu cele mai bune camere foto

Cum scapi de zgârieturile de pe display

Pe Youtube circulă mai multe filmulețe și tutoriale, dar le-am ales doar pe acelea pe care le-am testat și noi. Prima metodă pentru a elimina zgârieturile este radiera de la un pix sau creion. Îți alegi zgârietura și, cu multă răbdare, apeși discret pe ecran, până dispare zgârietura.

Dacă n-ai prin casă niciun creion cu radieră, poți folosi cu încredere pasta de dinți. Pune o cantitate cât un bob de mazăre pe un bețișor pentru urechi sau o cârpă fină. Cu mișcări circulare, aplică pe zona zgâriată. După aceea, aplică un material umed cu alcool izopropilic, pentru a înlătura excesul de pastă de dinți.

Dacă nu vrei să folosești pasta de dinți, poți utiliza și praful de copt. Amestecă două lingurițe cu praf de copt cu o linguriță de alcool izopropilic sau apă distilată și curăță display-ul cu acest amestec.

Demonstrații video mai jos!

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă