11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Un jucător român internațional dezvăluie secretele din spatele jocului Hearthstone

VIDEO: Un jucător român internațional dezvăluie secretele din spatele jocului Hearthstone

Vlad-Angelo Dumitru este un jucător român de Hearthstone și sportiv acreditat în cadrul federației internaționale de jocuri electronice din lume. Recent acesta a participat la DreamHack Bucharest 2015 alaturi de echipa sa. Ceea ce este cu adevarat revoluționar este că Federația Internațională a Sportului Electronic (IeSF) și Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) au semnat un acord prin care cele două organizații vor lucra în proiecte comune. Practic, de la această acțiune până la viitoarele ediții de Jocuri Olimpice electronice mai e doar un pas. Deja mai multe jocuri sunt recunoscute ca sporturi electronice internaționale, printre care si Hearstone.

CITEȘTE ȘI: Câți jucători de sporturi electronice există în lume

Hearthstone este un proiect  “Free 2 Play” cu cărți digitale. Jocul se bazează pe o serie de mecanici simple, uşor de înţeles şi uşor de jucat, un fel de joc de tip Macao dar mai complex și cu personaje nu cu numere.  Eroii sunt împărțiți pe clase și se punctează vrăjile, abilităţile lor şi creaturile universului. Hearstone conține mai multe clase de tipuri de cărți în funcție de forța lor pe tabla de joc.

CITEȘTE ȘI: Cine este puștiul care câștigă mii de euro din comentarea unor meciuri de counter strike

Cum a început povestea ta ca și jucător de Hearthstone?

Dumitru Vlad-Angelo: Joc Hearthstone din closed beta sub numele de “angeloshaggy” de mai multe luni. Multa lume nu considera Hearthstone ca fiind un joc competitiv, dar pentru mine e la fel de incitant ca și League of Legends sau oricare alt joc. Hearthstone e probabil cel mai imprevizibil joc. Un meci poate sa dureze de la 5 minute pâna la 30 de minute, in functie de clasele jucate de cei doi participanti. Am inceput sa joc Hearthstone la un nivel competitiv dupa ce am realizat ca pot juca la fel de bine ca oricare alt jucator cunoscut.

Cum ai aflat de primele competiții?

Dumitru Vlad-Angelo: E foarte simplu. Jocul deja este foarte popular în Asia, Europa și sunt clustere speciale dedicate acestui joc. Primele competitii la care am participat au fost online, bineînțeles, atât în țară cât și în afară.  Am decis apoi sa ma inscriu la DreamHack, pentru ca acea competitie este cea mai buna metoda de a te face cunoscut in comunitatea de Hearthstone.

CITEȘTE ȘI: Jucătorii români recunoscuți la nivel internațional

Ai participat pana acum la un turneu?

Dumitru Vlad-Angelo: Da, am inceput sa joc turnee de calificare pentru diferite competitii cu miza foarte mare, cele mai mari realizari ale mele la acest capitol fiind semifinale la Europe vs China qualifiers, cat si la IEM Katowice. Un alt lucru care m-a ajutat sa ma dezvolt in comunitatea de HS a Romaniei a fost castigarea celei de a doua editie a turneului Nexus Hearthstone Cup, organizat si sustinut la Nexus Club & Bar, in Bucuresti.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi jocurile video în funcție de smartphone

Stiu ca odată ce ajungi sa fii sportiv acreditat sau jucator de sporturi electronice ai nevoie să fii afiliat la o echipa. Tu esti afiliat?

Dumitru Vlad-AngeloIn momentul de fata joc Hearthstone pentru echipa XPC Romania si tintesc catre turnee din ce in ce mai mari de Hearthstone. Sunt convins ca in Romania gamingul va creste din ce in ce mai mult, lucru ce poate fi doar bun pentru jucatorii oricarui joc la nivel competitiv.

Descrie putin jocul din perspectiva ta?

Dumitru Vlad-AngeloJocul este super interactiv si e accesibil pentru toata lumea. Este un joc de carti relativ nou, ce implica personaje din toata seria de jocuri Warcraft. Scopul jocului este sa iti aduci oponentul la 0 hp (fără putere și puncte). Amandoi jucatorii incepand de la 30 Hp. Exista o gramada de strategii pe care le poti aplica pentru a castiga. Pentru un joc de carti, grafica este superba, cei de la Blizzard reusind sa faca o treaba exceptionala. Jocul se poate compara foarte usor cu Yu gi oh sau cu Magic the Gathering, ambele fiind jocuri de carti similare Hearthstone. Mai mult decât atat, multi jucatori din jocurile mentionate anteriori s-au mutat in Hearthstone, datorita exploziei de popularitate pe care acest joc a reusit sa o capete. Un punct forte al jocului este acela ca oricine poate sa se apuce de Hearthstone oricand, poti sa dobandesti cartile de joc in timp fara nici o problema. O parte negativa a jocului este influenta hazardului asupra jocului. Asta este o problema pe care o intalnesti numai daca joci la nivel competitiv, pentru ca uneori norocul iti poate pierde sau castiga meciul pe cont propriu, irelevant de cat de bine sau cat de prost ai jucat acel meci. Hazardul sau Rng este random number generator. O gramada de carti au un efect random, care poate fi atat benefic oentru tine, dar poate sa iti si piarda meciul De cele mai multe ori sunt situatii in care totul se rezuma la un 50-50. Poti doar sa iti controlezi structura pachetului, care poate avea maxim 30 de carti.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ți construiești jocul tău video

De cate ore ai nevoie ca sa te antrenezi?

Dumitru Vlad-AngeloDe obicei inainte de competitii ma joc undeva intre 4 si 6 ore pe zi, dar cand nu am vreun turneu important, ma joc uneori si 1 ora 2 pe zi. Nu prea am timp de alte hobby-uri, pentru ca fac si facultatea in acelasi timp in care vreau sa ma dezvolt ca si jucator competitiv de Hearthstone, dar jocul, daca esti atent la cateva aspecte il poti juca la nivel profesionist in doar cateva saptamani

</p>

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă