18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Google revoluționează serviciul de tip cookies și permite descărcarea istoricului de...

VIDEO: Google revoluționează serviciul de tip cookies și permite descărcarea istoricului de către utilizatori

Motorul de căutare Google le permite utilizatorilor săi înregistraţi (care au un cont Google) să descarce pe computerul personal o copie a istoricului căutărilor efectuate în trecut sau să şteargă aceste date de pe serverele sale, informează Mediafax.

Ca mențiune, ștergerea datelor stocate pe serverele Google duce la afectarea performanţelor asistentului virtual Google Now, disponibil pe dispozitivele mobile care au instalată aplicaţia Google, care se bazează pe obiceiurile de navigare şi informaţiile căutate online, inclusiv folosirea serviciilor de hărţi şi e-mail ale Google, pentru afişarea de informaţii şi notificări pe ecranul telefonului mobil.

De asemenea, rezultatele căutărilor online vor fi afectate, în sensul că nu vor mai fi personalizate pe baza intereselor şi preferinţelor utilizatorului.

Google avertizează utilizatorii referitor la importanţa informaţiilor personale şi îi sfătuieşte pe aceştia că, dacă aleg să descarce o copie a datelor să păstreze fişierul într-o locaţie sigură. De asemenea, Google sfătuieşte utilizatorii să nu descarce informaţiile pe un calculator folosit de mai multe persoane.

Pe de altă parte, dacă utilizatorii aleg să menţină istoricul căutărilor lor online pe serverele Google, compania americană oferă posibilitatea setării unui sistem de autentificare în doi paşi pentru a creşte nivelul de siguranţă când vine vorba de accesarea contului personal Google. Pentru cei care nu vor ca nimic din obiceiurile lor de navigare să fie păstrat, soluţia cea mai simplă este ştergerea datelor din istoricul de căutare.

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă