8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Google și Uber vor să colaboreze pentru a crea TAXI-uri autonome...

VIDEO: Google și Uber vor să colaboreze pentru a crea TAXI-uri autonome care se vor conduce singure

Google și Uber vor să colaboreze pentru a crea prima mașină TAXI autonomă care se va conduce singură, se arată într-un material potrivit TechCrunch.com. 

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le pemite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Ulterior, pe fondul competiției cu jucători mai mici, compania le-a oferit clienților și posibilitatea de a comanda taxiuri sau mașini cu tarife mai mici decât limuzinele.

Aplicația permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul.La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. 

În paralel, cercetătorii de la Carnegie Mellon sunt cunoscuți pentru crearea de roboți autonomi avansați, unii dintre ei trimiși chiar pe Marte. TechCrunch mai afirmă că Uber a început să lucreze la stațiile de lucru de inginerie în valoare de câteva sute de mii de dolari pentru noii săi angajați, astfel încât să poată începe tehnologia de bază necesare pentru a construi o flotă de taxiuri fără șofer.

Google, pe de altă parte, lucrează și ea la mașinile de tip self-drive și, chiar dacă nu s-a confirmat nimic oficial, Google șI Uber vor să facă în viitorul apropiat un protocol pentru a dezvolta în comun automobile care să se conducă singure.

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă