19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: În lume există 13 milioane de sportivi afiliați eSports, divizia de...

VIDEO: În lume există 13 milioane de sportivi afiliați eSports, divizia de sporturi electronice

Există 13 milioane de practicanți ai sporturilor electronice și 205 de milioane de spectatori care urmăresc eSports constant, la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat in 2015, de compania de cercetare Newzoo, din Olanda. Studiul mai relevă faptul că 89 de milioane de oameni se declară fani ai acestor sporturi și se antrenează dar încă nu sunt recunoscuți ca și sportivi oficiali.

În România există în prezent peste trei milioane de fani, jucători neafiliați șe nerecunoscuți oficial de DOTA2, Counter Strike și WoW (World or Warcraft)

CITEȘTE ȘI: Premii de aproape 110.000 de dolari la DreamHack Bucharest 2015

Aflat la București pentru a comenta partidele turneului internaţional PGL CS:GO Championship Series, Matthew „Sadokist” Trivett le-a spus jurnaliștilor că industria încă tânără a jocurilor electronice este într-o continuă ascensiune. „Comentatorii de astăzi din eSport sunt tineri. Cel mai în vârstă jucător pe care-l știu este Taz, din echipa Virtus.pro. Are vreo 30 ani. Însă eu cred că media de vârstă va crește. E un proces firesc. Suntem o întreagă generație crescută cu jocurile electronice, odată cu noi se dezvoltă industria, din spate vin generații mai tinere, aşa că eu cred că în viitor, vârsta casterilor va crește”, a declarat Matthew Trivett, cunoscut fanilor după numele de scenă „Sadokist”.

CITEȘTE ȘI: Cum poți câștiga mii de euro doar comentând jocurile video

Comparația cu sporturile tradiționale a devenit tot mai frecventă, mai ales că eSport-ul ajunge să rivalizeze în premii, competiții și organizații (cluburi sportive) cu sporturi precum tenisul de câmp sau baschet.

„Coordonarea reflexelor și procesele mentale care se activează în timpul unui meci de CS:GO sunt la același nivel cu cele din timpul unui meci de baschet sau fotbal”, а explicat Trivett.

În ultimele șase luni, cariera sa a luat avânt și a fost invitat să comenteze pentru MLG X Aspen Games, PGL CS:GO Championship Series, StarLadder StarSeries și Copenhagen Games. În prezent, majoritatea susținătorilor de sporturi electronice se strâng pe platforma Twitch.tv.

CITEȘTE ȘI: Aproape 300 de echipe luptă la Dream Hack Bucharest 2015

Twitch.tv a ajuns la peste 100 milioane de spectatori, dintre care peste un milion de jucători fac streaming doar în ultimele luni. DreamHack Bucharest 2015 Finala PGL CS:GO Championship Series va avea loc la DreamHack Bucharest 2015, la Sala Polivalentă (24-26 aprilie). Confruntările vor avea trei comentatori: Matthew “Sadokist” Trivett, Joona “Natu” Leppanen și Toby “TobiWan” Dawson și 2 analiști Duncan “Thorin” Shields și Richard Lewis.

</p>

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă