16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Pe ce smartphone-uri poți să-ți pui amprenta

VIDEO&FOTO: Pe ce smartphone-uri poți să-ți pui amprenta

Dacă în urmă cu câțiva ani senzorul de amprentă pe telefoanele mobile părea ceva de genul SF, astăzi, tot mai multe telefoane inteligente au acest senzor încorporat. Unele modele îl au poziționat în față, în zona butonului de home, alte îl au în spate, sub camera foto. România liberă a analizat mai multe modele lansate în perioada 2014 – 2015.

Smartphone-uri cu senzor de amprentă încorporat în partea din spate a telefonului

Elephone P7000

Elephone P7000 este un smartphone octa-core construit dintr-un aliaj metalic, are display IPS de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD (1920 x 1080 pixeli).

Vorbim de un telefon cu 3 GB memorie RAM DDR3 şi 16 GB memorie internă, o cameră foto principală de 16 megapixeli cu autofocus și blitz LED.

Ce este interesant la acest telefon este senzorul de amprentă și citire biometrică poziționat în partea din spate a telefonului, sub camera foto. Smartphone-ul are baterie Li-Ion de 3450 mAh cu o autonomie în modul stand-by de 235 de ore.

CITEȘTE ȘI: Care sunt smartphone-urile cu cele mai bune baterii din lume

CITEȘTE ȘI: Cum arată telefonul cu o baterie de 5350 mAh

Allview E3 Sign

Allview E3 Sign are integrat un senzor de amprentă Synaptic poziționat în spatele telefonului. În plus, datorită aplicației preinstalate și a senzorului infrarosu, E3 Sign înlocuiește cu ușurință telecomenzile aparatelor din casă. E3 Sign dispune de funcția de control prin gesturi și permite accesul rapid la anumite funcții. 

Allview E3 Sign ​este un telefon Dual SIM, echipat cu un display IPS OGS de 5,5” cu rezolutie 1280x720px, protejat de o sticlă rezistentă la șocuri și zgârieturi. Performanța device-ului este sustinută de procesorul Quad Core, sistemul de operare Android™ 4.4, KitKat®, de cei 2GB memorie RAM și de procesorul grafic MALI400.
 
CITEȘTE ȘI: Care sunt cele 6 smartphone-uri din lume cu dotări eXclusive
 

Smartphone-uri cu senzor de amprentă încorporat în partea din față a telefonului

iPHONE 6

iPhone 6 este primul model Apple care a trecut de bariera de 4 inci. Vorbim de un smartphone ce rulează ultimul sistem iOS încorporat într-un telefon de 4,7 inci. Senzorul de amprentă a fost numit Touch ID și este configurat să iţi citească amprenta şi să deblochează telefonul. Mai poţi folosi senzorul și pentru a autoriza cumpărături din iTunes Store, App Store şi iBooks Store. Senzorul Touch ID are capacitatea de citire de 360 de grade, ceea ce înseamnă că dispozitivul iPhone îţi citeşte amprenta  indiferent de orientarea sa și de cum îl atingi.

Din păcate, telefonul,  chiar dacă a fost cumpărat în milioane de exemplare, are ecran cu o densitate a pixelilor mică comparativ cu modele cu Android, memoria RAM este de doar 1GB, procesorul este un A8 dual-core, în contextul în care există deja smartphone-uri cu 10 sau 12 nuclee reale. Nici camera nu excelează, vorbim de 8 megapixeli în condițiile în care sunt telefoane cu 16 MP și chiar 20 de MP.

Camera, chiar dacă înregistrează full HD la 60 fps și slow-motion la 240 fps (dar rezoluție HD) este oarecum antică dacă ne gândim că există telefoane care filmează 2K și 4K și care au display QHD.

iPhone 6 are o baterie mai mare față de modelul 5S, dar c ei 1810 mAh nu-i asigură o autonomie mai mare ded 17 ore de folosire intensă pentru browsing și apeluri telefonice. 

CITEȘTE ȘI: Cum arată iPhone-ul care costă cât 6 Ferrari

CITEȘTE ȘI: iPhone Batmobile, o nouă inovație în materie de carcase de telefon

CITEȘTE ȘI: Cât costă cel mai nou iPhone

​Meizu X4 PRO

Meizu X4 PRO este un smartphone cu unul dintre cele mai performante senzori de amprentă. Acesta este integrat sub butonul de home din cristal de safir și procesează amprenta în 0.5 secunde. Senzorul are o sensitivitate de 508ppi și va funcționa și dacă ai degetul ud sau murdar.

Meizu X4 PRO este un telefon cu o cameră de 20 MP cu senzor Sony IMX220 Exmor RS, protejat cu cristale de safir. Gadget-ul este capabil să filmeze 4K chiar și cu 100fps. 

Ca și hardware, smartphone-ul are un procesor Exynos 5430 SoC (configurat prima oară pe modelele Samsung Alpha) cu 4 nuclee Cortex-A15 care merg cu 2.0GHz si 4 nuclee Cortex-A7 care merg cu 1.5GHz.

Meizu MX4 Pro are un procesor grafic Mali T628 MP6, care lucrează pe o frecvență 600 MHz,  și 3GB de LPDDR3 RAM. Display-ul JDI are o rezolutie de 1536 x 2560 și Gorilla Glass 3 și o densitate a pixelilor de 546ppi. Bateria lui MX4 Pro are o capacitate de 3.350mAh.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai tari telefoane mobile MADE in China

SAMSUNG GALAXY S6 

Samsung Galaxy S6 are un ecran de 5,1 inci și rezoluție QHD. Vorbim de un smartphone cu un senzor de amprentă modern așezat în fața telefonului. Vorbim de un procesor Exynos 7420, pe 64 de biți și cu opt nuclee, o memorie RAM ultimul model LDDR4 configurați sub 3GB RAM și un spațiu de stocare care poate ajunge și la 128GB. 

Am avut șansa să testez acest telefon. Este o armonie de metal și sticlă, foarte ușor la atingere și extrem de intuitiv când vine vorba de filmat și fotografiat. 

Samsung Galaxy S6 are o cameră principală de 16 de MP, capabilă să filmeze full HD la 60 de cadre pe secundă, 2K și 4K. În plus, noul model a implementat și un nou mod prin care să pornești camera mai repede: apeși de două ori butonul Home și ești gata de făcut poze. Atât camera principală, cât și cea pentru selfie-uri au o diafragmă de f/1.9, ceea ce se traduce în fotografii mai luminoase în condiții de luminozitate scăzută.

Bateria are 2550 mAh și dispune de încărcare rapidă. Poate fi încărcată în doar 10 minute la peste 50% din capacitate, conectată la o tensiune de 220 V sau WiFI.

CITEȘTE ȘI: 6 Motive să alegi un S6

CITEȘTE ȘI: Analiză S6 și S6 Edge

CITEȘTE ȘI: Cum arată cele mai performante camere foto atașate unor smartphone-uri

GALAXY NOTE 4

Galaxy Note 4 are un șasiu din metal și vine în varianta husă încorporată tip carte, cel puțin varianta de teste. Prima funcție verificată. Rapiditatea cu care se încarcă. Mit adevărat. L-am pus la încărcat și în 10 minute avea 53%. În nici o jumătate de oră telefonul era aproape plin. În funcție de cât de mult îl folosești, bateria îți oferă o autonomie de 26-27 de ore, dar asta depinde ce faci cu el. Ecranul de sticlă este extrem de intuitiv la funcțiile S  Pen. 

Senzorul de amprentă se configurează ușor. Trebuie să accesezi meniul de Setting, și după ce îți plimbi degetul de 10 ori pe deasupra butonului home acesta memorează amprenta. Din păcate nu e foarte sensibil. Dacă te grăbești sau au degetul murdar ai nevoie de cel puțin 3 încercări. Partea interesantă este că n-ai cum să-l pornești din greșeală atunci când scoți telefonul din buzunar.

Samsung Galaxy Note 4 are un ecran S-AMOLED de 5,7 inci QHD (2.560 x 1.440 pixeli) și un procesor Qualcomm 805 cu patru nuclee sau un Exynos cu opt nuclee (acesta e fabricat de Samsung), în funcție de model, 3GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 32GB și o cameră de 16 megapixeli care filmează 4K.

</p>

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă