18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: S-a descoperit materialul super hidrofobic, capabil să transforme orice smartphone

VIDEO: S-a descoperit materialul super hidrofobic, capabil să transforme orice smartphone

Am auzit deja de telefoanele cu standard IPS 7 și 8, rezistente la apă și care pot funcționa și după ce au stat în contact cu lichidul incolor și inodor între 30 și 40 de minute. Dar ce-ați spune dacă smartphone-ul vostru ar fi configurat dintr-un material super hidrofobic, material care ar fi capabil să respingă apa în așa fel încât particulele de H2O să sară ca mingile de ping-pong în contact cu suprafața texturii smartphone-ului?

Nu este ceva SF. Oamenii de știință de la Universitatea din Rochester au creat un metal care este extrem de hidrofob încât apa sare ca și când ar respinse de un câmp electromagnetic sau de forță magică, potrivit sploid.gizmodo.com.

Practic, cercetătorii, în loc să foloseascăt tot felul de adezivi și substanțe chimice au folosit fascicule de lasere hi-tech nanostructurate pe structura moleculară a unor mostre de metal.

Dacă experimentele vor reuși, noul material ar revoluționa nu numai piața de smartphone-uri și tablete rezistente la apă dar noua tehnologie ar avea aplicații multiple și în industria aeronautică. 

Practic, în cazul în care un avion întră într-o zonă cu tulburențe atmosferice, unde curenții de aer rece intră în contact cu apa de ploaie, fuselajul avionului va fi protejat și va fi evitată înghețarea apei. Mai mult, se ne imaginăm un autoturism construit dintr-un asemenea material cum s-ar comporta pe ploaie.

Oamenii de știință din cadrul universității spun că tructurile create de laser, la nivel nanomolecular sunt pe viață, spre deosebire de tratamentele chimice care au o anumite valabilitate temporală în funcție de substanțele folosite. 

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă