8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Televizoarele Smart TV de la Samsung își spionează clienții

VIDEO: Televizoarele Smart TV de la Samsung își spionează clienții

Este oficial. Smart TV-urile din gama Samsung transmit online toate comenzile vocale, se arată într-un articol publicat de către bbc.com. Explicația este următoarea. Modul în care sunt optimizate televizoarele să se conecteze la rețeaua de internet le permite să trimită "sunetele" în eter. Practic, pe lângă comenzile banale precum aprinde televizorul, schimbă canalul, vreau volumul mai tare, clienții care vorbesc în fața televizorului în timp ce acesta este conectat la internet și au funcția de recunoaștere vocală pornită, smart tv-ul "ascultă" conversația și o trimite mai departe în cloud.

Cei care au astfel de televizoare inteligente și le țin conectate la internet sunt de acord ca înregistrările lor să devină publice, dacă nu sunt atenți la modul în care folosesc dispozitivul multimedia. Mai mult decât atât, soluția propusă de către reprezentanții companiei nu anulează posibilitatea ascultării convorbirilor. Astfel, dacă nu vrei să fii înregistrat în timp ce te afli în sufragerie sau în camera unde ai televizorul, trebuie să deconectezi smart tv-ul de la rețeaua de internet și să ai inactivă funcția de comenzi vocale.

Reprezentanții Samsung România au venit cu o explicație cu privire la modele de smart TV din gama Samsung. În România doar 5% dintre televizoarele vândute de Samsung au funcția de voice control.  Odată activată această funcție de către utilizator, televizorul afișează funcționarea ei prin apariția unui icon cu imaginea unui microfon într-un colț al ecranului.

Iconița rămâne aprinsă timp de 15 secunde după care ea se dezactivează și funcția de recunoaștere vocală se închide automat.

Televizorul nu înregistrează practic niciun sunet, ci doar procesează comanda cerută sub formă de date. Singura dată când informațiile vocale sunt trimise către un server se întâmplă atunci când utilizatorul caută conținut și dă o comandă vocală. Spre exemplu, dacă un client caută expresia meciuri de baschet, datele vor fi transmise către un server care adună toate informațiile despre meciurile de baschet, după care întoarce toate aceste date către televizor. Informațiile sunt șterse la scurt timp după ce întrebarea a primit un răspuns și nu rămân salvate.

"Recunoașterea vocii, care le permite utilizatorilor să controleze televizorul prin comenzi vocale, este o funcție pe care o au doar o parte dintre televizoarele Samsung Smart și poate fi activată sau dezactivată de către utilizator. Dacă un utilizator acceptă termenii și condițiile impuse și folosește funcția de recunoaștere vocală, informația va fi livrată către un server, pentru recunoașterea comenzii și efectuarea acesteia. Informațiile colectate în urma utilizării funcției de recunoaștere a vocii nu sunt vândute către părți terțe. Acestea sunt folosite doar pentru a procesa cererea de conținut dorit. Samsung încurajează utilizatorii să contacteze compania atunci când au nelămuriri sau întrebări despre produse.”, se arată într-un material trimis către redacția noastră de către un reprezentant al Samsung România.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă