10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Radiation Island - primul joc de tip survivor al companiei românești...

VIDEO&FOTO: Radiation Island – primul joc de tip survivor al companiei românești Atypical Games

Atypical Games, o companie de jocuri și aplicații de mobil pentru iOS, Android și Windows Phone, a lansat în noaptea de 29 ianuarie în App Store, jocul Radiation Island, primul joc de supravieţuire din istoria companiei. De remarcat urmatoarele lucruri. Motorul grafic și gameplay-ul seamănă foarte mult cu Far Cry 3, doar că atât arhitectura jocului cât și design-ul elementelor au fost create de la 0 în România.

Simulatorul Radiation Island spune povestea unui soldat care a fost martor al experimentului Philadelphia din anii 50. Acesta dispare și apare pe o insulă ciudată din arhipelagul japonez unde trebuie să se lupte cu zombie, foști soldați americani sau foști soldați japonezi. Jucătorii trebuie să lupte pentru supravieţuire, într-un mediu ostil, unde trebuie să se apare pe timpul zilei de prădători, animale sălbatice și pe timpul nopții de zombies. Jocul este de tipul Open World și are o durată efectivă de aproape 50 de ore și peste trei hărți bine detaliate.

În plus fanii genului se vor bucura de o grafică net îmbunătățită adaptată noilor update-uri ale Apple asupra iOS 8.1 Jucătorii trebuie să îşi folosească inteligenţa şi inventivitatea în această lume nouă şi misterioasă, trebuie să colecteze hrană și muniție.

În următoarea perioadă, compania vrea să mai lanseze și alte jocuri și vrea să ajungă la un portofoliu de cel puțin 20 de titluri până la finalul anului în condițiile în care deja au 14 jocuri lansate pe iOS, Android și Whindows Phone. În plus, start-up-ul românesc are în derulare şi un program de internship, dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, în urma căruia sunt recrutaţi juniori.

Numai anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost de 2,1 milioane de dolari cu încasări de peste 10 milioane de dolari din 2009 până astăzi, din care 95% din sumă o reprezintă activități de tip download de pe App Store. Cele mai multe venituri s-au înregistrat de pe piața din America 50%, pe locul doi Europa și pe locul trei China. Cifra de afaceri din 2014 a fost realizată în proporţie de 50% de către Battle Supremacy, 30% din Sky Gamblers: Storm Raiders şi 15% din Sky Gamblers: Cold War.

Paradoxal, deși compania își desfășoară activitatea în România și toți angajații sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani din România, piața românească a reprezentat doar 0,02% din încasări.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă