4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialWikipedia vine cu update-uri intuitive pentru sistemele de operare mobile Android și...

Wikipedia vine cu update-uri intuitive pentru sistemele de operare mobile Android și iOS

Wikipedia, uriașa enciclopedie online gratuită, vrea să introducă update-uri intuitive pentru persoanele care vor să acceseze site-ul de pe platformele mobile precum Android și iOS. 

În prezent, site-ul oferă suport customizat doar telefoanelor echipate cu Android 5.0, dar și iPhone-urile vor primi curând aceleași customizări. 

Noua aplicaţie Wikipedia include opţiuni pentru modificarea dimensiunii fontului, două teme (dintre care una întunecată), opţiuni pentru salvarea offline a unei pagini, căutare mai bună, posibilitatea saltului rapid la o versiune în altă limbă a paginii dedicate unui subiect şi un mod de navigaţie mai bun între secţiunile articolului, potrivit blog.wikimedia.org.

Din păcate, udpate-urile nu rezolvă toate divergențele dintre modul de vizualizare pe desktop și pe telefoane mobile. Paginarea efectivă a conţinutului este asigurată tot de versiunea Web, iar pagina principală a site-ului sau paginile-portal nu afişează tot conţinutul. Totuși, pentru smartphone-urile care au Android 5.0, wikipedia vine cu o paginare augmentată cu imagini de antet de mari dimensiuni şi un mod mai bun de vizualizare a imaginilor ataşate.

Versiunea pentru platforma Apple va fi şi ea actualizată în curând, iar utilizatorii de iPhone se vor bucura de aceleași avantaje.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă