15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialWindows 10, oficial în România. Ce aduce noul sistem de operare

Windows 10, oficial în România. Ce aduce noul sistem de operare

Mai sunt doar câteva ore până la momentul lansării oficiale, în întreaga lume, inclusiv în România, a noului sistem de operare, Windows 10.

Microsoft îşi doreşte implementarea imediată a noului Windows pe întreaga gamă de dispozitive electronice, chiar şi pe cele mai vechi. Din acest motiv, în primul an de zile de la lansare, adica în perioada 30 iulie 2015 – 29 iulie 2016, toţi utilizatorii de Windows 7, Windows 8 şi Windows 8.1 îşi pot actualiza gratuit sistemele de operare, trecând la versiunea Windows 10.

Noul sistem de operare este compatibil cu calculatoarele desktop şi laptop, precum şi cu tabletele. O funcţie nouă va realiza comutarea rapidă între modurile de lucru laptop şi tabletă, fiind utilă în cazul dispozitivelor care deţin ecran touch, dar acceptă şi tastatură fizică detaşabilă – de exemplu Asus Transformer sau Acer Switch 10. Această funcţie, denumită Continuum, permite redimensionarea imaginii pe ecran şi a pictogramelor.

Calculatoarele vor avea comandă vocală

O altă facilitate a Windows 10 este existenţa unui asistent digital cu comandă vocală, denumit Cortana.

Utilizatorii Windows 10 vor remarca includerea unui nou browser de Internet, denumit Edge Web. De asemenea, vor fi disponibile funcţii noi ale sistemului de operare, corelate cu aplicaţiile din pachetul Office 2016. Acestea vor fi disponibile pentru Word, Excel şi Power Point.

Ca şi până acum, componentele Office nu vor fi incluse în sistemul de operare Windows, ci pot fi  achiziţionate separat.

Citeşte şi: George Maior, fost director SRI: Care este AMENINŢAREA secolelor următoare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă