18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialWindows 10, update cu probleme

Windows 10, update cu probleme

Milioane de utilizatori ai sistemului de operare Windows 10 și-au arătat nemulțumirea, după ce camerele web li s-au defectat, ca urmare a instalării primului update major, informează News.ro.

Problema survine în condiţiile în care Microsoft a decis să renunţe la suportul pentru codec-urile H.264 and MJPEG. Acestea sunt folosite de cele mai multe camere web comercializate în prezent. Ca urmare a eliminării suportului pentru aceste codec-uri, camerele web care le foloseau fie nu vor mai funcţiona deloc, fie vor suferi de ”sindromul imaginii îngheţate”. Nici măcar Skype, soluţia de video chat a celor de la Microsoft, nu va putea fi folosită cu produsele afectate.

Motivul pentru care Microsoft a luat această decizie neinspirată este că Windows 10 Anniversary Update aduce acces direct la camera web pentru aplicaţii.

Citește și: A apărut primul update la Windows 10. Care sunt principalele noutăți

Chiar şi aşa, Microsoft a greşit terminând atât de brusc suportul pentru milioane de camere web. În primul rând, va mai dura până când dezvoltatorii îşi vor actualiza aplicaţiile astfel încât acestea să acceseze direct camera web. Nici Microsoft nu a actualizat Skype în acest sens. În al doilea rând, o schimbare care afectează un număr atât de mare de utilizatori şi producători nu se face peste noapte. Aceasta trebuie realizată treptat şi nu înainte de a-i pune în temă pe cei afectaţi.

După ce s-a grăbit să elimine suportul, Microsoft anunţă că va lansa în luna septembrie un update care va rezolva problema codec-ului MJPEG. Legal de al doilea codec afectat, H.264, compania nu a făcut niciun anunţ.

Citește și: Compania Microsoft, obligată să plătească 10.000 de dolari unei femei de afaceri după ce Windows 10 s-a updatat forțat

În lipsa unei rezolvări oficiale, cei afectaţi de decizia Microsoft au la dispoziţie o singură soluţie. Utilizatorii care deţin suficiente cunoştinţe tehnice pot modifica regiştrii de Windows, după cum este recomandat şi pe Twitter.

Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă