22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialYahoo! vrea să cumpere compania de streaming RayV

Yahoo! vrea să cumpere compania de streaming RayV

Grupul american Yahoo! este pe punctul de a cumpăra RayV, o tânără companie israeliană care activează în acest sector, în încercarea de a-şi diversifica activităţile în domeniul difuzării de materiale video pe Internet, informează AFP, preluată de Mediafax.

Negocierile pentru achiziţionarea RayV sunt pe punctul de a fi încheiate, a anunţat, miercuri, cotidianul Wall Street Journal, citând surse apropiate de acest dosar, fără să precizeze însă suma cu care va fi realizată tranzacţia.

Înfiinţată în 2006, compania RayV şi-a stabilit sediul la Los Angeles, în California, dar şi-a menţinut echipele de cercetare şi dezvoltare în oraşul israelian Tel Aviv. Compania este specializată în dezvoltarea de programe informatice care optimizează calitatea imaginilor video difuzate online.

Achiziţionarea RayV ar veni într-un moment oportun pentru Yahoo!, care a cunoscut în ultima vreme mai multe eşecuri în strategia ei de afirmare în domeniul video, renunţând să mai cumpere platforma franceză Dailymotion şi cea americană Hulu. Grupul Yahoo! a avut discuţii, până acum rămase fără rezultat, şi cu site-urile de video online Fullscreen şi News Distribution Network, reaminteşte Wall Street Journal.

În schimb, Yahoo! a cumpărat deja trei companii israeliene în trecutul apropiat şi dispune de un centru de cercetare la Tel Aviv din anul 2010.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă