15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialYahoo Inc anunţă că datele a cel puţin 500 milioane de utilizatori...

Yahoo Inc anunţă că datele a cel puţin 500 milioane de utilizatori au fost furate în 2014 într-un masiv atac cibernetic

Datele personale a cel puţin 500 de milioane de utilizatori au fost furate, în urmă cu doi ani, în timpul unui masiv atac cibernetic, care a fost executat de hackeri sponsorizaţi de un stat, a anunţat joi seară Yahoo Inc, transmite Reuters, preluată de News.ro.

”Investigaţia nu a descoperit nicio informaţie că actorul sponsorizat de o unitate statală este în prezent în reţeaua informatică a Yahoo”, a anunţat compania.

Yahoo Inc a precizat că deja colaborează cu autorităţile.

Nu este clar dacă această dezvăluire va avea un impact negativ asupra planurilor companiei de a-şi vinde serviciul de e-mail şi alte proprietăţi către Verizon Communications Inc.

Verizon a anunţat în luna iulie că va cumpăra proprietăţile de bază ale Yahoo Inc pentru o sumă de 4.83 miliarde de dolari.

”Vom evalua modul în care va continua această investigaţie în lumina intereselor generale ale Verizon. Până atunci, nu suntem în poziţia de a face mai multe comentarii”, a declarat compania.

Compania Verizon a precizat că a fost informată în urmă cu două zile despre atacul cibernetic.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă