14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialA fost descoperit secretul unei plante medicinale chinezeşti

A fost descoperit secretul unei plante medicinale chinezeşti

Oamenii de ştiinţă au descoperit unul dintre secretele unei plante folosite în medicina chineză tradiţională. Este vorba despre scutellaria chinezească, cunoscută şi sub numele de Huang-Qin, plantă folosită pentru scăderea febrei şi vindecarea bolilor de ficat şi plămâni, scrie BBC.

Specialiştii au descoperit că planta are un procedeu special prin care produce substanţe chimice cu proprietăţi anticancerigene, numite flavone. Oamenii de ştiinţă spun că acesta este un pas înainte spre descoperirea unei metode de producţie a unui nou medicament.

Numeroase studii au arătat, până acum, că flavonele au proprietăţi anticancerigene şi specialiştii sperau că într-o zi se va putea produce un tratament eficient împotriva acestei boli.

Această plantă este un gen de mentă originară din China. În medicina tradiţională chineză, rădăcinile sunt folosite în combinaţie cu alte plante, pentru a trata febra şi alte afecţiuni.

Prof.Cathie Martin, de la Centrul John Innes din Norvegia, care conduce aceste studii, spune că este interesant cum o plantă folosită de mii de ani drept un remediu tradiţional chinezesc va duce acum la generarea unui tratament medical modern.

În prezent, există un interes tot mai mare pentru studierea plantelor medicinale antice. În 2015, chinezoaica Tu Youyou a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru contribuţia ei la descoperirea artemisininei, un medicament anti-malarie obţinut din pelin dulce, Artemisia annua.

Proprietăţile plantelor de a reduce febra au fost recunoscute în secolul al IV-lea, de medicii chinezi.

Cele mai citite

FOTO. Campania în care primarul Capitalei ascunde adevărul continuă. Nicușor Dan se filmează în Centrul Istoric, scoțând din cadre dezastrul

Nicușor Dan  își transmite mesajele electorale în videoclipuri, multe dintre ele filmate în Centrul Istoric al Capitalei, lângă clădiri ale căror fațade arată bine,...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Finlanda vrea să aducă rezerviști pentru patrulare la granița cu Rusia

Finlanda plănuiește să folosească rezerviști pentru a patrula la granița comună cu Rusia. Mii de rezerviști ar putea fi trimiși în zonă. Decizia va...
Ultima oră
Pe aceeași temă