16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCentru de cercetare a inteligenţei artificiale, deschis de Facebook

Centru de cercetare a inteligenţei artificiale, deschis de Facebook

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunţat, marţi, deschiderea, la Paris, a primului centru internaţional pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al reţelei de socializare, potrivit Mediafax

“Sunt încântat de deschiderea primului centru internaţional de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al Facebook, la Paris”, a scris Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare.

Noul centru va găzdui echipa Facebook care se ocupă de cercetarea în acest domeniu al inteligenţei artificiale şi care are scopul de a “dezvolta tehnologii care să le ofere oamenilor modalităţi mai bune de a comunica”, conform nbcnews.com.

Citeşte şi: Ce îi cere Poroşenko fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg

Luna trecută, compania a anunţat că această echipă este formată din peste 40 de persoane, care până în prezent lucra în special în birourile Facebook din Menlo Park, California, şi New York.

“Una dintre iniţiativele noastre pe termen lung este aceea de a crea o nouă generaţie de servicii de internet, care sunt mult mai intuitive şi care să vă permită să vă conectaţi mai uşor cu acele lucruri de care sunteţi interesaţi”, a spus Zuckerberg, referindu-se la instrumente de analiză a înregistrărilor audio, video, a textului, a fotografiilor şi a altor informaţii.

Mark Zuckerberg a mai spus că noul centru al Facebook din Paris va face publice cercetările sale prin intermediul unor publicaţii de specialitate şi va investi, totodată, în cele mai importante instituţii ştiinţifice.

Citeşte şi: VIDEO: Mark Zuckerberg, depășit în topul Forbes de fondatorii Amazon și Microsoft

În plus, Zuckerberg a precizat că noul centru va fi deschis pentru cercetători şi specialişti, precizând că această nouă structură a încheiat deja un parteneriat cu French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA).

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă